Frem mod efteråret gennemfører Banedanmark en række store projekter på jernbanen mellem Aarhus, Randers og Hjørring.

Forventer du at skulle benytte tog i det jyske i de kommende måneder, så skal du læse med her. For Banedanmark advarer nu om, at der kan blive en hel del bøvl i forbindelse med, at den jyske hovedstrækning skal fremtidssikres.

Frem mod efteråret vil der blive arbejdet intensivt på strækningen mellem Aarhus og Aalborg og videre til Aalborg Lufthavn og Hjørring.

Det sker i forbindelse med, at banen fra Fredericia til Aalborg skal elektrificeres, så fremtidens klimavenlige eltog i 2026 kan erstatte de gamle dieselhakkere.

Hen over sommeren og sensommeren vil der være heftig aktivitet på stationen i Langå. Her fornyer Banedanmark sporerne og lægger dem, så de passer bedre til fremtidens togdrift. Det betyder blandt andet, at kommandoposten på Langå Station rives ned, og sporombygningen gør, at hastigheden på strækningen kan sættes op. 

Det generelle arbejde på de jyske spor består blandt andet i, at dele af strækningen få nye sveller og skinner, og hele banen fra Aarhus til Lindholm udstyres med et nyt signalsystem, der skal give bedre punktlighed.

Ifølge Banedanmark vil det store arbejde påvirke togtrafikken en del, og i perioder vil der ikke køre tog på strækningen.

»Vi gennemfører de mange projekter samtidig for at udnytte tiden, hvor det er nødvendigt at spærre for togtrafikken, bedst muligt. Sammen med jernbanevirksomhederne har vi planlagt, hvordan tog og passagerer bedst muligt kommer gennem sporarbejderne. Det bliver nogle travle måneder på den jyske hovedstrækning, og vi håber derfor, at togpassagererne har tålmodighed, mens arbejdet står på,« siger ledende anlægschef Jørn H. Jacobsen i en pressemeddelelse.

Banedanmark og jernbanevirksomhederne opfordrer togpassagererne til at planlægge rejsen på Rejseplanen. DSB, Nordjyske Jernbaner og GoCollective indsætter togbusser i de perioder, hvor der ikke kan køre tog.

Mere information på DSB’s hjemmeside: 
Aarhus H-Aalborg-Aalborg Lufthavn 2024 (dsb.dk)

Mere information på Nordjyllands Trafikselskabs hjemmeside:
Planlagte ændringer for tog | Nordjyllands Trafikselskab (ntrejse.dk)

Mere information på GoCollectives hjemmeside:
Aarhus-Langå-Struer – GoCollective

ddp