Håndværksmuseet er propfuldt af værksteder med spændende redskaber fra gamle dage. Hele sommerferien kan du og din familie udforske museet og løse sjove, små opgaver i hæftet Den Lille Lærling, skriver museet i en pressemeddelelse.

Håbet er, at turen rundt med Den Lille Lærling giver en masse gode idéer til, hvordan børn kan bruge deres hænder og fantasi til kreative projekter i resten af sommerferien.

»Nogle børn er meget optagede af, hvordan livet var, dengang oldemor eller bedstefar var små. Andre børn har sværere ved at sætte sig ind i livsomstændigheder, der var så afgørende forskellige fra deres egne her i 2024. Med Den Lille Lærling kommer alle børn gennem små opgaver helt tæt på livet for 50, 100 eller 150 år siden. Det er dejlig konkrete opgaver, og de er næsten altid et hit for børnene,« lover museumsinspektør Lisette Berg Andersen.

De frivillige står klar til at hjælpe med at snedkerere en terning af træ, lave en lille quiz eller svinge penslen til en farverig malet snurretop.

Det er gratis, og alle børn får et diplom og en lille belønning, når de har gennemført Den Lille Lærling.

sra