Nu kan du gå en tur langs diget ved Justesens Plæne. En legeplads er dog ikke helt klar.

De går der endnu og knokler for at gøre Justesens Plæne helt klar til dig og din familie. Men det er helt sikkert, at du allerede nu må tage turen via de nyanlagte stier og nyde den nye plads med dige, madpakkehus, græsplæne og masser af vildtvoksende planter.

Her på Din Avis havde vi faktisk en konkurrence i gang, om man nåede det.

Mon Justesens Plæne blev klar til sommerferien, der falder fredag 28. juni? Og mon de små børn og deres forældre kunne se, hvor en ny daginstitution skal placeres i Randers før 30. juni?

Svaret er ’Ja’ til det tredje spørgsmål og ’Nej’ til det fjerde spørgsmål i Randers Dysten, hvor vi har bedt dig om at gætte på årets gang i Randers. Hovedpræmien er 1.000 kroner, suppleret med fire kvartalspræmier.

Ja, Justesens Plæne står klar før skolernes sommerferie. Mandag 24. juni blev det meste af hegnet fjernet, og de nye diger, stierne, det nye madpakkehus og træbroen kan betrædes.

Den officielle åbning venter godt nok til Randers Festuge i august på grund af lidt forsinkelser på den nye legeplads, der skal være i området. Her vil du blandt andet kunne rutsje ned ad en odder og kravle på en guldsmed lavet i træ.

Madpakkehuset er med vilje bygget uden store flader, så grafittien ikke kan finde fæste. Foto: Kian Johansen

Nej til nummer to

Og nej, en skråsikker placering af en ny daginstitution med plads til 150 børn er endnu ikke fundet før 30. juni. Punktet var hverken på Børne- og familieudvalgets eller byrådets dagsorden inden den deadline, vi havde sat op.

Placeringen er nævnt i kapacitetsanalysen, der er udarbejdet tidligere på året, og her nævner forvaltningen, at en ny daginstitution formentlig skal placeres i dagtilbudsområde Midt, der i store træk dækker Randers by fra Randers Bro i syd til Vester Boulevard i vest, helt op til nordbyen og Hadsundvej i øst. Her findes i forvejen otte dagtilbud.

Men beslutningen er ikke truffet endnu af politikerne, og dermed blev det et nej til spørgsmål nummer 4 i Randers Dysten.

Der var 21 af vores deltagere, der havde helt styr på de to spørgsmål i kvartalsdysten, så vi måtte trække lod. Det blev Susanne Haysen, der løb af med dette kvartals præmie i Randers Dysten. Hun er dermed den heldige vinder af et Randers City-gavekort på 250 kroner.

Følg med i Randers Dysten. Du kan sagtens gætte med!