Efter flere måneders arbejde er det meste af Justesens Plæne nu igen klar til at byde besøgende velkommen, efter at byggehegnet, som siden oktober har omkranset pladsen, nu er fjernet.

300 meter dige er færdigbygget, og tusindvis af vilde blomsterfrø er sået i forbindelse med anlæggelsen af det nye Justesens Plæne, som nu har mere at byde på end nogensinde før. Nu er projektet gået ind i en fase, hvor det er muligt at opleve de nye tiltag med egne øjne. Det fortæller kommunen i en pressemeddelse.

Du kan blandt andet nyde den nye halvcirkel-formede træbro og stenbrinken, som gør det muligt at komme helt tæt på Gudenåens vand. Eller sidde på græsset som førhen. Nu omkranset af vilde blomster og i læ af diget.

Udsigten set fra kanten af Randersbro. Foto: Kian Johansen

Selvom der nu igen er adgang til størstedelen af Justesens Plæne, går der fortsat et par uger, før de sidste elementer er helt på plads.

I løbet af sommeren vil en ny aktivitetsplads for børn stå klar, men indtil da kan man opleve det nye dige, som gør, at trafikken føles længere væk, og de nye trapper, stier og den buede bro. Madpakken kan nydes i det nye madpakkehus sammen med en tår vand fra vandposten. Planterne har nydt godt af de sidste ugers regn, og enkelte blomster er allerede gået i blomst.

Forvandlingen af Justesens Plæne sker som led i Flodbyen og etableringen af Klimabåndet, der i fremtiden skal sikre en sammenhængende højvandsbeskyttelse gennem Randers Midtby.
Den officielle indvielse af Justesens Plæne finder sted lørdag 10. august i forbindelse med Randers Festuge. Her vil Randers Naturcenter stå klar med bål, konkurrence og sjove natur-aktiviteter for hele familien.

kijo

Madpakkehuset er med vilje bygget uden store flader, så graffitien ikke kan finde fæste. Foto: Kian Johansen