Det er ikke en konkurrence – det er en mulighed for de unge musikere for at få en fod inden for i branchen.

Operaen Randers har indgået et samarbejde med musikeren og produceren Kent Olsen om Talent 024. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Talent 024 er et talentudviklingsprojekt, der skal styrke lokale musikere og sangskriveres kreativitet og kunstneriske udtryk. Som en del af projektet får de mulighed for at møde branchefolk og aktører på den danske musikscene.

Kent Olsen vil give dem individuelle råd og komme med input. Under forløbet vil de også blive præsenteret for andre erfarne musikere og branchefolk, der også vil forholde sig til deres udtryk og materiale.

Han pointerer, at Talent 024 ikke er en konkurrence men et forløb, der skal hjælpe unge musikere med at videreudvikle deres karriere på et kreativt højt plan.

Farver, følelser og guitarspil

Kent Olsen er vokset op i Randers. Han bor i dag i København, men han har tidligere lavet lignende talentprojekter i sin hjemby. Han har blandt andet arbejdet med Sofie Daugaard, der nok er bedre kendt under sit kunstnernavn Dopha.

Til projektet i 2024 har Talent 024 valgt at arbejde sammen med de to spirende sangskrivere og sangere Anastasia og William Kaufmann.

I et virvar af farver og følelser blander Anastasia pop, country og blød rock for at få stemningen og melodierne ud til publikum. For hende handler det om at kunne forholde sig til musik på en underholdende måde, og derfor er der altid et budskab eller en anekdote tilføjet sangene. Hun er blevet beskrevet som dramatisk, nærværende og eksperimenterende.

William Kaufmann lader sit ekvilibristiske guitarspil, som i takt med den autentiske sangskrivning fuldender sangene, fylde scenen med god og stærk energi. Fra de helt stille og følsomme momenter til de stærkere no-holding-back-fraseringer har han hele tiden hjertet med i det, han synger om.

»Operaen ser et stort potentiale i samarbejdet med Kent Olsen om Talent 024. Vi er meget bevidste om, at talentudvikling ikke blot er det at arrangere koncerter. Det er selvfølgelig vigtigt, at der er steder, hvor de unge mennesker kan optræde, men hvis de skal tage skridtet videre, så er der brug for faglig og professionel sparring. Det er det, som Talent 024 kan,« siger indehaver af Operaen, Christian Bach i pressemeddelelsen.

I løbet af de kommende uge vil Din Avis bringe et større interview med Kent Olsen og de to unge musikere omkring projektet.

ceb