I den første uge af skolernes sommerferie er der masser af aktiviteter på Randers Naturcenter. Der er åben 1. til 4. juli for alle børn og deres voksne, fremgår det af en pressemeddelelse fra Randers Kommune.

Hver dag har sit eget tema, og hele ugen er det muligt at undersøge livet i naturcenterets vandhul.

Man kan også komme med på sejltur i bådene Isfuglen og Guldsmeden. Billetter til sejlturene uddeles efter først til mølle-princippet på dagen. Randers Naturcenter har åbnet mellem klokken 10 og 14.

Mandag kan børnefamilier blive meget klogere på de fire forskellige danske hjortearter ved at dykke ned i hjortenes forskellige liv og undersøge skind, gevirer, kranier med videre.

Tirsdag er der shampoo-værksted for de otte- til tolvårige. Naturens vilde planter bliver brugt til at lave shampoo. Alle får en portion med hjem, hvis man medbringer sin egen tomme halv-liters flaske til det.

Onsdag er der fokus på skind og kranier for de fire- til otteårige. I Naturskolehuset kigger børnene sammen med naturvejlederne på udstoppede dyr, skind og kranier. Det er også muligt at deltage i et forløb om kragefugle for de seks- til tolvårige.

Torsdag kan børnefamilier komme med på tur til naturcentrets lille eng til en snak om hjemmehørende planter og biodiversitet. Her kan de undersøge floraen og insektlivet. Til sidst bliver der presset fine blomster fra engen.