Frea Exe på 21 og Josefine Mogensen på 22 år spørger i podcast, hvorfor det er vigtigt at have medier som Din Avis Randers.

Demokrati. Frihed. Og viden. Det er Din Avis garanti for.

Jo, den får ikke for lidt på skalaen af de flotte ord, når denne artikels forfatter, redaktør Kian Johansen fra Din Avis, skal forklare, hvorfor det er vigtigt, at der er lokale medier som Din Avis i Randers.

Det har Frea Exe på 21 og Josefine Mogensen på 22 år spurgt om i deres podcast, som de kalder No. 17.

De to unge veninder har sat sig for at udfordre deres egen viden om alt fra genbrug, hvordan du bekæmper fattigdom, og hvad du selv kan gøre for at gøre noget godt for klimaet.

Og så ville de egentlig også gerne vide, hvad lokale medier har af betydning for dem. Hvorfor det er vigtigt at følge med i nyhederne. Og hvorfor vores demokrati ikke kan undvære medier. De ville også vide, hvad de skal gøre med ekkokamrene på de sociale medier, betydningen af kunstig intelligens og hvordan de egentlig kan stole på det, der står på de sociale medier og i avisen.

Vil du tages alvorligt?

Og det er egentlig ret simpelt.

Hvis du ikke læste denne lokalavis, så vidste du meget mindre om din egen by og kommune og hvad der foregår i den. Og så bliver du frataget muligheden for at danne din egen mening om, hvordan din by skal indrettes, og måske bliver der truffet beslutninger, der påvirker dit liv.

Du ville ikke vide, hvem der egentlig bestemmer. Der ville heller ikke være nogen, der indsamlede den vigtigste og væsentligste viden til dig. Og du ville heller ikke altid blive taget alvorligt, selvom du påpegede noget, der burde laves om.

En anden af mediernes opgaver er at afdække, når magthaverne og lidt for smarte forretningsfolk finder på numre. En nyhed er som bekendt noget, som ingen vil have frem.

Alt det og en masse andet talte jeg med Frea Exe og Josefine Mogensen om i deres podcast, der udkommer tirsdag den 2. juli. Det er det 16. ud af i alt 19 afsnit om verdensmålene, som de to veninder har forsøgt at trække helt ned, så alle kan forstå, hvad det handler om.

»Det handler om os, fordi det er os, der kan gøre noget. Vi tror på, at vi skal etablere en problemløsning på individniveau for at kunne gøre det til problemløsning på samfundsplan,« skriver de om deres podcast.

Hør det selv

Allerede nu kan du høre de første 15 afsnit. Der udkommer et afsnit hver anden tirsdag frem til 30. juli.

Den 2. juli udkommer afsnittet om det 16. verdensmål, der handler om fred, retfærdighed og stærke institutioner, og her valgte de to veninder at sætte fokus på mediernes rolle som vagthund i et demokrati.

Du finder podcast-serien No.17 på Spotify