Randers Teater har indgået et samarbejde med Det Grønne Museum i forbindelse med den kommende forestilling ‘Frøken Jensens Kogebog’.

Madhistoriker og museumsinspektør ved Det Grønne Museum Bettina Buhl, som tidligere har bidraget til TV2-serien ’Badehotellet’ ved at sikre, at de kulinariske scener var historisk korrekte, har indgået et samarbejde med Randers Teater i forbindelse med forestillingen ’Frøken Jensens Kogebog’.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

Bettina Buhl har arbejdet sammen med instruktør og dramatiker Martin Lyngbo for at sikre, at det kulinariske aspekt af forestillingen er autentisk og korrekt. Derudover har hun bidraget til sammensætningen af den menu, som publikum kan købe inden forestillingen. Menuen er nøje udvalgt for at passe ind i forestillingens univers og give en komplet oplevelse af den historiske madkultur.

»At samarbejde med Bettina Buhl og Det Grønne Museum har været en fantastisk oplevelse. Hendes indsigt i historisk madkultur bringer en ekstraordinær autentisk dimension til forestillingen, som vi er sikre på vil begejstre vores publikum. Vi glæder os til at dele denne unikke teater- og madoplevelse med jer alle,« siger teaterdirektør Peter Westphael i pressemeddelelsen.

Også direktør for Det Grønne Museum, Anne Bjerrekær, er begejstret for det nye samarbejde mellem Randers Teater og Det Grønne Museum.

»Samarbejdet omkring dette nye teaterstykke har været meget fascinerende og er forhåbentlig kun det første af flere kommende samarbejder mellem Randers Teater og os. Det, at to kulturinstitutioner finder sammen i sådan et samarbejde her, har kun vindere hele vejen rundt,« fortæller Anne Bjerrekær.

Forestillingen ’Frøken Jensens kogebog’ med Bodil Jørgensen i hovedrollen har premiere 28. august.

mw