Hvordan finder en lokalavis sine kilder? Hvad bør en avis som Din Avis beskæftige sig med? Og har en papirsavis sin berettigelse i Randers? TV-vært Stig Ulrichsen fra Kanal Østjylland i interview med redaktøren fra Din Avis.

»Din Avis Randers er tæt på læserne, og her skal du finde noget, der interesserer dig. Du læser ikke nødvendigvis det hele. Men kan vi bare tilbyde dig en eller to artikler, som du tygger dig igennem hver uge, så har vi opnået en stor del af det, vi vil. Der skal være noget for de fleste.«

Sådan lyder det blandt andet, når denne artikels forfatter, redaktør Kian Johansen på Din Avis, bliver interviewet af tv-vært Stig Ulrichsen i det program, som hedder ’Welcome to my World’, og som hver uge bringes på Kanal Østjylland.

Studieværten fra Randers interviewer hver uge alt fra lokale personligheder til kultur-kendisser og musikere.

Og nu er det altså redaktørens tur.

Vi peger fremad

Stig Ulrichsen er især interesseret i at vide, hvordan man egentlig udvælger sig de nyheder, der skal i Din Avis, om journalisterne har mange kilder, og hvilke slags historier der egner sig til Din Avis.

Du får det lange svar i tv-interviewet. Her er det korte.

»Vi vil gerne pege fremad i avisen. Vi vil også gerne være konstruktive og pege på mulige løsninger. Og så er vi som udgangspunkt positive i vores nyhedsdækning. Men af og til kræver nyhedernes karakter, at vi på læsernes vegne bliver kritiske og går til stålet.«

En nyhed er også nogle gange noget, som de involverede ikke vil have frem i dagens lys. Men i Din Avis skal der være et miks af de positive og de kritiske historier, lyder det.

Derudover kommer Stig Ulrichsen ind på fremtiden. Er der plads til avis på papir og hvilken rolle kan den kunstige intelligens komme til at spille for fremtidens medier, især i Randers?

Og her kan vi fortælle, at vi på Din Avis allerede er godt i gang med at bruge kunstig intelligens som et redskab.

»Bruger du det med omtanke og på den rette måde, så vil det gøre journalisternes arbejde nemmere, og det vil give mere tid til de komplicerede historier,« lyder redaktørens bud.

Forfatter og tv-vært

Stig Ulrichsens navn burde måske få en klokke til at ringe hos dig.

Han er forfatter til langt mere end 15 bøger, heraf både bøger om Marilyn Monroe og Elvis Presley, samt blandt andet om den synske Tom Braad og bogen ’Bedre taler – tak.’

Stig Ulrichsen er tv-vært, forfatter, foredragsholder og koncertarrangør.

Han er født i Solrød, men har i en årrække boet i et parcelhus i det nordlige Randers. For mere end 10 år siden indrettede han garagen til et tv-studie, og det er her, han byder sine gæster velkommen.

Du kender ham måske også i rollen som manager og booker. I 2008 overtog han koncertbureauet CB & Ole B. Booking, som han drev i adskillige år. Han har også bidraget til at opfinde og igangsætte flere store shows og festivaler i Danmark.

I dag laver han med egne ord det, han gerne vil.

»Mit liv er for kort til at lave noget jeg ikke brænder for. Jeg så på et tidspunkt døden i øjnene og har også mistet flere kære. Det lærte mig at tro på mig selv og leve livet i dag og gøre det, du selv finder vigtigt.«