Anklagemyndigheden kræver en 25-årig mand varetægtsfængslet i sag om bedrageri med festivalbilletter.

Billetter til populære musikfestivaler såsom Roskilde Festival, Musik i Lejet og Skovrock blev sat til salg på Facebook, men når køberne havde overført pengene, blev kontakten droppet, og billetterne kom aldrig frem til dem.

Det mener Østjyllands Politi, som har sigtet en 25-årig mand fra Randers for syv tilfælde af bedrageri ved at have sat billetter til salg på nettet, som han aldrig gav køberne.

Det skriver Østjyllands Politi på det sociale medie X.

Svindlen løber op i cirka 20.000 kroner, og det er ikke kun østjyder, som er blevet bedraget.

»Det er foregået på nettet, så det er folk i hele landet, der er blevet snydt,« siger pressemedarbejder ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen.

Billetterne blev angiveligt sat til salg under falske navne.

Går efter fængsel

Pressemedarbejderen oplyser, at der kan komme yderligere sigtelser til mod den 25-årige for lignende kriminalitet.

Anklagemyndigheden vil have den unge mand frihedsberøvet.

Han fremstilles i grundlovsforhør i Retten i Randers onsdag klokken 13.15. Det fremgår inden da ikke, hvordan den 25-årige forholder sig til sigtelserne.

Der svindles tit med koncert- og festivalbilletter.

Ifølge NSK fik politiet sidste år 1825 anmeldelser om det. Det var en markant stigning fra året forinden, hvor der tikkede 975 anmeldelser om billetsvindel ind hos landets politikredse.

Unge i alderen 20-29 år udgør ifølge NSK hovedparten af de forurettede i sager om billetsvindel, og svindlen finder især sted i festivalsæsonen – juni, juli og august.

Roskilde – lige nu

Det er også netop i disse dage, at Roskilde Festival finder sted på Sjælland. Den løber fra 29. juni til 6. juli. Musik i Lejet er en festival i Tisvildeleje i Nordsjælland, der finder sted 18.-20. juli.

Skovrock er udendørskoncerter i Aalborg, og der er i år syv koncerter fra 21. juni til 17. august.

Søger man efter koncertbilletter eller lignende og vil undgå at blive snydt, lyder rådet fra NSK, at man kun køber billetter hos officielle udbydere.

Flere af dem har tjenester, hvor man kan videresælge og købe billetter uden risiko for svindel.

/ritzau/