I et projekt på Tradium fik en klasse HHX-elever stillet en elcykel til rådighed, og resultatet var positivt.

På tværs af Tradiums uddannelser konkurrerer unge i mange forskellige konkurrencer i forbindelse med deres uddannelse. Eleverne på HHX deltager dog også i mange andre projekter, der ligeledes involverer virksomheder.

Et eksempel er klassen 3.C, som de sidste måneder har ført dagbog over deres cykelvaner. Alle eleverne har nemlig lånt elcykler af den lokale cykelproducent HF Christiansen, og de skulle undervejs i projektet registrere deres cykelture på disse, skriver Tradium i en pressemeddelelse.

Formålet er at se, om elcyklerne kan ændre elevernes vaner i forhold til at blive bedre til at tage cyklen. Et projekt, som afvikles i fagene virksomhedsøkonomi og afsætning, hvori eleverne også kan bruge casen i undervisningen, alt imens HF Christiansen bliver klogere på de unges cykelvaner.

»Vi ønskede at finde ud af, om vi kunne få de unge studerende til at bruge cyklen mere i hverdagen. Det blev til et spændende forløb, hvor vi lærte meget – både at en elcykel kan få mange til at bruge cyklen mere, men måske vigtigere, hvorfor så få unge bruger elcykel i dag, hvilket vi så kan arbejde videre med,« fortæller Henrik Lunn Christiansen, der er CEO for HF Christiansen.

Nu skifter de til elcykler

Der var da heller ikke mange af de unge gymnasieelever, som førhen tog cyklen til skole. I stedet var det især bekvemmeligheden ved bilen, der trak i dem.

»Mine forældre har en elcykel, men jeg tog bilen før. Nu har jeg taget cyklen noget mere. Både fordi vi har haft den til rådighed, og så har det også været sjovt at køre på den,« siger HHX-eleven Mads Hvidkjær Lehner, der cykler 22 kilometer hver vej til skole.

At personlig transport giver frihed, har Ida Høje Pedersen ligeledes erfaret. Hun er blevet så glad for fleksibiliteten, at hun efter projektet har valgt at købe den lånte cykel.

»De unge studerende gik til projektet med stor energi, positivitet og ærlighed, og vi er meget tilfredse med resultatet,« afslutter Henrik Lunn Christiansen.

sra