Nu kan du også spille padel på lokal campingplads ved Ulstrup.

AF JEPPE RAFN

Når indehaverne af Bamsebo Camping, Steen og Iben Pedersen, holder ferie, går turen gerne til sportsparadiset Club La Santa på Lanzarote. Her har de igennem mange år spillet padel og haft en idé om, at den populære ketsjersport ville komme til Danmark.

Padel er i de senere år for alvor blevet populært i Danmark, og nu kan man såmænd spille padel på ægteparrets hjemmebane, Bamsebo Camping. Campingpladsen har etableret en udendørs padelbane, som man kan se ude fra vejen, og som alle kan booke sig ind på.

»Det er ikke mange campingpladser, der har en padelbane, men det kan vi nu sætte flueben ved. Vi forventer, nogle vil tilvælge os på grund af banen, ligesom nogle gør, fordi man kan fiske og sejle i kano, som er vores største aktiver,« siger Steen Pedersen og tilføjer:

»Vi har i byggeperioden mærket stor interesse fra både gæster og lokale, der gerne vil spille padel her.«

Steen Pedersen betragter padelbanen som en aktivitet, der kan måle sig med campingpladsens minigolfbane og swimmingpool.

En del af lokalsamfundet

Padelbanen er etableret for at give gæsterne endnu et aktivitetstilbud og for at trække flere campister til, men ikke mindst også for at styrke samarbejdet med lokalsamfundet, som Bamsebo gerne vil være en del af. Campingpladsen har i ugen op til skolernes sommerferie eksempelvis haft besøg af eleverne på Tjele Efterskole.

Artiklen fortsætter under billedet

Padelbanen kan ses fra vejen, når man ankommer til Bamsebo Camping ved Ulstrup. Foto: jr

»De lokale skoler kommer herud, og vi har holdt sankthans for byens børnefamilier, hvor vi begyndte tidligt,« fortæller Steen Pedersen og fortsætter:

»Iskiosken er et aktiv for byen, og vi inviterer til gratis fredagscafé med livemusik, hvor man kan købe fadøl, drinks og frankfurtere. Det kræver gæster udefra, der køber noget, og på den måde hjælper vi hinanden, campingpladsen og lokalsamfundet. Der kommer folk til fredagscafé fra både Bjerringbro og Ulstrup.«

Ikke nok med campister

I forhold til padelbanen vil den faktisk slet ikke kunne løbe rundt, hvis den ikke bliver benyttet af andre end campisterne.

»Det er en stor investering for en mindre campingplads som vores, og vi har ikke nok gæster til at forrente den, så den skal også benyttes af andre« siger Steen Pedersen.

Banen løber op i 800.000 kroner inklusive en ladestander til elbiler, som man har valgt at koble på og grave ud til, da der alligevel skulle laves strøm til banens lysanlæg og låsesystem.

»Der kommer bare flere og flere elbiler, og i dag kan de sagtens trække campingvogne.«

Artiklen fortsætter under faktaboksen

FAKTA: Bamsebo Camping

Campingpladsen åbnede officielt i 1961 under navnet Gudenådalens Camping. Den fik øgenavnet Bamsebo, fordi de tidligere indehavere af gården og markerne blev kaldt Bamsefar og Bamsemor.
I 2005 skiftede navnet officielt til Bamsebo, som året efter blev overtaget af de nuværende indehavere, Steen og Inge Pedersen, der er i gang med deres 19. sæson.
Pladsen har 145 enheder, heraf 17 hytter og 12 glampingtelte med møbler, rigtige senge, køleskab og anden luksus.
Bamsebo ligger lige udenfor Ulstrup og grænser op til Gudenåen, hvor gæsterne kan fiske og sejle i kano.

Samarbejde med UIF

En bevilling på 280.000 kroner fra LAG Randers-Favrskov har været afgørende for, at Bamsebo har kastet sig ud i padelprojektet, men der skal stadigvæk bookes tusindvis af timer, før investeringen er tjent hjem.

Ulstrup IF har tidligere haft planer om at bygge en padelbane, fortæller Steen Pedersen, som har været med i den lokale idrætsklubs bestyrelse og rådført sig med klubben i forbindelse med planerne om at tilbyde padel på Bamsebo. I forlængelse heraf er der indgået et samarbejde med klubbens tennisafdeling, så dens medlemmer får rabat, når de spiller padel på campingpladsen.

Man booker banen igennem appen Matchi, som er et internationalt bookingsystem til ketsjersport.