Langå by og handelsstandsforening
“Den Gyldne Svelleskrue”

Årets erhvervsleder eller virksomhed i tidligere Langå kommune. Er en erhvervsleder eller virksomhed som gør en forskel på flere områder. Kriterierne for udvælgelsen af kandidaterne til prisen er:

  • lokalt engagement
  • økonomi
  • bæredygtighed
  • innovation

Den Gyldne Svelleskrue 2019 kåres på Randers Business Award showet torsdag den 14. november i Randers FC Lounge

Link: Randers Breakfast Rotary

Anders Pedersen

Anders Pedersen

Stationsmester Station K

Link: Station K

Anders Pedersen

Anders Pedersen, Station K Langå

 

Anders Pedersen har skabt Station K, der er et musik- og erhvervshus i den gamle stationsbygning på Langå Station. I en bygning, der stod tom i mange år, har han skabt et kraftcenter af kreativitet i et professionelt arbejdsmiljø. Med kombinationen af musik og erhverv vender han afvikling til udvikling og tilbyder et særligt kontorfællesskab for selvstændige erhvervsdrivende og unikke musikalske oplevelser.

Martin Bay Nielsen

Martin Bay Nielsen

Indehaver Bog og Kram

Martin Bay Nielsen

Martin Bay Nielsen, Bog og Kram Langå

 

Martin Bay Nielsen startede Bog og Kram, der begyndte som Langå Boghandel. I dag er det en multifunktionsbutik med posthus, pakkelevering og lotteri. Han sælger alt fra bøger og isenkram til garn, legetøj og chokolade. Butikkens brede udvalg er vigtigt for byen, og ejerne Martin og Merete er utrolig servicemindede. Martin Bay udviser også socialt ansvar, ved at tage borgere i arbejdsprøvning.

Alex Bach

Alex Bach

Købmand Dagli' Brugsen

Alex Bach

Alex Bach, Dagli’ Brugsen Stevnstrup

 

Dagli’ Brugsen Stevnstrup er meget aktiv i lokalområdet. Butikken har med Alex Bach i front opnået både positiv drift og stor vækst i omsætningen. Med Coop crowdfunding indsamlede man 3 mio til en udvidelse af butikken i 2017. Stevnstrups borgere bakker op om deres butik, som er livsnerven i byen. Det er ikke bare en butik, men også der, man mødes og knytter bånd på kryds og tværs.