Og det er endnu uvist om anstrengelserne vil bære frugt, for det ser ud til at Randers er i skarp konkurrence med 11 andre byer om placeringen af politiskolen i Jylland.
Blandt andet har Sønderborg, Herning, Esbjerg og Viborg lagt billet ind nøjagtig som Randers.
Det er dog kun bestemt at politiskolen skal ligge i Vestdanmark og ikke om den skal ligge i Jylland, men det er Politiforbundets formand Claus Oxfeldt overbevist om, at den kommer til.
“Selvom jeg ikke vil gå ind i den diskussion om, hvor politiskolen skal ligge, vil jeg dog godt sige at jeg er overbevist om, at den kommer til at ligge i Jylland et sted. Og der har Herning jo været nævnt helt fra starten. Men hvis jeg skal sige noget, så kunne det jo lige så godt være i Randers eller trekantsområdet”, siger han.
Han pointerer, at det vigtigst er at der er overnatning til de elever, der skal bo på skolen.
“Det skal være i umiddelbar tilknytning til skolen, at der skal være overnatning, for der er elever, der vil få brug for det. Og desuden skal det være nemt at komme at komme til skolen både med offentlig transport og med privatbil”, siger formanden for politiforbundet.
Det har kommunen noteret sig og det er også to af hovedargumenterne for at placerer skolen i Randers.
Her mener man nemlig, at der er rig mulighed for at etablere skolen på kasernen, hvor der både er overnatningsfaciliteter og undervisningslokaler i stor stil. Borgmester Claus Omann Jensen peger på at Randers også er attraktivt på mange andre områder også.
“Vi er efterhånden en uddannelsesby, der kan tilbyde et attraktivt studiemiljø. Og så er det til at få boliger i Randers. Desuden ligger vi godt i forhold til motorvejen, så det er nemt for eleverne at rykke ud. Og så er der den fordel at vi ligger tæt på antiterrorberedskabet for Vestdanmark som har hovedkvarter i Aarhus”, mener borgmesteren.
 
Strategisk vigtig
Og det er netop placeringen tæt på Aarhus, der er strategisk vigtig, siger medlem af retsudvalget Michael Aastrup Jensen (V).
“Det nye politiforlig placerer antiterrorberedskabet for Vestdanmark i Aarhus, og der synes jeg, at man på Christiansborg skal kigge på at Randers ligger tæt på. Det er vigtigt at politieleverne kan rykke hurtigt ud, hvis det ulykkelige sker, at der sker en terrorhandling i for eksempel København. Eleverne er jo en del af beredskabet og skal være med, hvis situationen gør det. Og det er netop Randers´ trumfkort, at vi ligge tæt på motorvejen og kan være i København i løbet af få timer”, siger han.
Michael Aastrup Jensen synes, det er en stor fordel som han mener, at Randers skal slå på.
“Man bliver nødt til at kigge politifagligt på dette her. Det nytter ikke noget kun at kigge på om byen er gearet til at huse skolen. Og jeg mener med den situation, vi har i dag i Danmark og i Europa, kan man ikke se bort fra det”, siger han.
 
Randers´ tur
Statsminister Lars Løkke Rasmussen havde ved sit sidste besøg i Randers tid til at svare på et par spørgsmål om politiskolen. Og han har bidt mærke i at Randers godt vil lægge billet ind på skolen.
“Det har jeg bemærket, og jeg har noteret det. Men jeg kan jo ikke love nogen en politiskole, det er noget vi skal kigge politifagligt på i første omgang. Det er politimyndighederne der skal undersøge mulighederne. De skal kigge på dimensioneringen og indstille til, hvor de synes, den skal placeres. Jeg vil ikke foregribe begivenhederne ved at udtale mig nærmere her”, sagde statsministeren.
Han har dog også noteret sig, at Randers føler sig forbigået i forhold til udflytningen af statslige arbejdspladser, og dette emne vil nok også spille ind i placeringen af den nye politiskole.
Sådan ser borgmester Claus Omann Jensen også på det. Han mener også at Randers står for tur til at få statslige arbejdspladser.
“Vi har tidligere været i dialog med kriminaltekniskafdeling om at de kunne flytte til kasernen. Det blev ikke til noget. Og hånden på hjertet så synes jeg, det er på tide, at vi bliver beriget med flere arbejdspladser og uddannelser her i byen”.
Han peger på at netop kasernen er den ideelle plads til skolen med øvelsesterræn på Langvang, beredskabsgården og skydebanen.
“Jeg tror på, at vi har en fair chance i kampen om skolen. Og i de forskellige partier i byrådet vil vi fortsætte vores pres på partierne på Christiansborg, for at komme nærmere på målet”, siger han.
Blandt andet socialdemokraterne og Dansk Folkeparti har været i dialog med både Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF).
Lektor i politividenskab ved Aalborg Universitet Adam Diderichsen, mener at placeringen af politiskolen vil betyde meget i afgørelsens time. Og han mener ikke, at Randers placering tæt på motorvejen vil være afgørende.
“Vi har set det i Norge, hvor man har placeret en skole langt mod nord i Bodø. Så det vil også kunne ske i Danmark, at man lægger den i et yderområde. Men på den anden side mener jeg også, at det er vigtigt for politiet, at den ligger centralt og det er nemt logistisk at komme til. Danmark er jo et lille land, og der er jo ikke de store afstand, så det betyder ikke noget om skolen skulle ligge i Skive eller Esbjerg eller Randers”, siger han.