Randers Idrætshaller lapper Dronningborghallen for 500.000 til 700.000 kroner
 
”De eksisterende betonsøjler langs hallens facader fremstår beskadigede og med revner og blotlagt armering.
Bygningerne vurderes ikke til at være i god stand.
Øget vedligehold må påregnes.
Omkostninger til fuld renovering skønnes at overskride udgifterne til tidssvarende nybyggeri.
Bygningerne har begrænset levetid.”
Hed det i en arkitekt-rapport om Dronningborghallen på Tjærebygård.
Det gøres der nu noget ved. Den selvejende institution Randers Idrætshaller, hvor Dronningborghallen hører under, er klar med 500.000-700.000 til de mest nødvendige reparationer
Beløbet vurderes af eksperter at være nok til at forlænge hallens levetid med fem-seks år.
Da det gik op for alle implicerede parter, hvor galt det stod til med hallen, blev der kaldt til møde i Dronningborghallen.
Brugerne – RgF, Dronningborg Boldklubs hovedafdeling, håndbold- og fodboldafdeling, idrætsfritidsordningen, Move Randers, Djurslands Pistolklub og Randers Atlet Club – blev informeret og kunne gå fra mødet med den besked, at der nu bruges mindst en halv og måske tæt på trekvart million på at reparere de værste og kritiske skader.
”Derefter skønnes det, at vi har forlænget hallens levetid med fem-seks år,”  siger formanden for Randers Idrætshaller. Torben Boldsen.
Nu går man i gang med reparationer, og om et års tid vil man så atter kontrollere forholdene i hallen, der af mange bygningskyndige betegnes som stort set værdiløs.
Man er allerede ved at se længere frem, for den gamle hal synger på sidste vers.
Det var det gamle Dronningborg Sogneråd med daværende sognerådsformand A. Rolskov Pedersen i spidsen, der meget smart og taktisk klogt fik sat byggeriet af hallen i gang inden kommunesammenlægningen i 1970.
Dermed sørgede Rolskov & co. for ikke at komme til Randers med penge på bogen, men sikrede i stedet lokalområdet gode idrætsfaciliteter.
Samme ønske havde en anden bydel, Hornbæk og Hornbæk SF, men her var det daværende sogneråd ikke med på ideen, og det beklager man den dag i dag i HSF…
Men det er jo en helt anden sag.
 
I arbejdstøjet
Nu skal brugerne i arbejdstøjet og i gang med at tegne og komme med ønsker til faciliteter, når Dronningborghallen er revet ned.
Med i det arbejde er Torben ”Totte” Kjeldsen, forretningsfører i RgF og medlem af SIKR-bestyrelsen.
Han er spændt på fremtiden.
For uden en Dronningborghal kommer han og RgF i vanskeligheder, idet DB-hallen er byens næststørste opvisningshal.
Og RgF er den suverænt største kunde i hallen.
”Og så er jeg spændt på, hvad man vil gøre. Når Dronningborghallen ikke kan mere. Tør man være visionær? Det er ingen hemmelighed, at vi i RgF gerne vil have alle vore aktiviteter samlet omkring Tjærbygaard og Foreningshuset. Det vil for os få en klar synlig effekt at have flere ting samme sted. Vort ønskescenarie er at få alle vore aktiviteter samlet, men man skal altså have i erindring, at vi har brug for 8.000-10.000 kvadratmeter,” siger Torben Kjeldsen.
Man kunne måske frygte, at der ikke bliver bygget nyt, når DB-hallen ikke kan mere.
Den frygt afviste Lars W. Knudsen, der på mødet repræsenterede SIKR.
Torben Boldsen tror heller ikke på en fremtid uden de nødvendige rammer til idrætten i Dronningborg-området.
”Jeg kan selvfølgelig ikke love noget, for det er jo i sidste og afgørende ende en politisk beslutning, men jeg kan ikke forestille mig et så stort lokalområde som Dronningborg ikke have de fornødne faciliteter,” siger Boldsen.