Tennisklubbens førstemand Lars Elkjær ny formand for kommunens eliteidrætsråd
 
“Jeg er ikke manden, der kommer med en række kontroversielle og opsigtsvækkende programerklæringer. Ikke noget med at love flere penge til Randers FC, eller – i den modsatte grøft – at vi nu satser alle midler på udvalgte mindre sportsgrene. ”Kan jeg være med til at videreudvikle det miljø og den kultur, der fremmer udviklingen af kommunens mange talenter, hvad enten de er potentielle verdensstjerner, eller rækkerne under, er jeg tilfreds. Samtidig er det vigtigt for mig, at vi ikke kun skaber gode atleter, men også gode samfundsborgere. Det er også min intention at være et godt talerør for den ansatte stab i Randers Talent og Elite med fokus på et optimalt samspil mellem stab, det politiske niveau samt byens foreninger og uddannelsesinstitutioner.”Siger Lars Elkjær, der er ny formand for Randers kommunes eliteråd. Et råd, der blev nedsat, da Randers i 2007 blev en af Team Danmarks nu 21 elitekommuner. Den nye formand ser eliterådet som “en god paraply”, der skaber de bedste betingelser for de dygtige unge mennesker. Et råd, der er et godt mix af en række mennesker med passion for eliteidræt og har et kvalificeret øje for “det hele menneske”.
 
God diplomat
“Jeg er sikker på, at vi fremover – takket være dygtige og engagerede klubledere, trænere og lærere – fortsat kan udvikle og understøtte et godt fundament og en kompetent udvikling af talenterne i Randers Kommune. Potentialet er der jo, helt sikkert,” fastslår Elkjær, der mener, at overliggeren skal være høj og, at tingene skal gøres 100 procent.  “Både når der er tale om tilvalg og fravalg. En svær balance, som jeg dog tror, jeg kan mestre, ligesom jeg minder mig selv om, at der er en grund til at vi er udstyret med to ører og én mund , hvilket jeg synes er en vigtig egenskab hos en formand. Så kald mig bare en god diplomat med nødvendig gennemslagskraft”.
Lars Elkjær afløser Jan Dich Mortensen, der var med i, hvad han selv kalder skabelses-processen, da idræts-miljøet i Randers for ni år siden satsede på at blive en Team Danmark-støttet elitekommune. “Jeg har været meget glad for årene i formandsstolen,” siger Jan Dich Mortensen. “I særdeleshed mit samarbejde med elitechef Morten Arvidsson, der har den store ekspertise og som leverer en fremragende indsats, som ikke kan roses nok”  Har du nogle gode råd til din efterfølger?  “Lars Elkjær er en begavet mand, der nok skal klare sig uden mine råd, men det er vigtigt at huske, at tingene ikke sker fra den ene dag til den anden. Det er et langt og sejt træk. I min “regeringstid” har eliterådet ikke altid fået den indflydelse – og de ressourcer – som jeg havde håbet på, men forhåbentlig kommer det nu. Det gælder om at blive ved med at presse på.”