Ved et stævne i Herning sikrede Randers Freja-atlet sig billet til ungdoms sommer-OL.

Han har gjort det igen: Slået sin personlige rekord med to centimeter, og netop de to centimeter betyder, at den 16-årige højdespringer Daniel Kylmäluoma Pedersen fra Hadsten, der tørner ud for Randers Freja, nu har sikret sig billet til European Youth Olympic Festival i Slovenien – en slags ungdoms sommer-OL i slutningen af juli.

Adgangskravet på de to meter og to centimeter havde Daniel fem stævner til at klare. Han behøvede dog ikke mere end ét stæve og ét forsøg. Bum, så var pladsen sikret.

»De dér to centimeter, de smadrer lidt hjernen, når der er pres på, og det gælder en OL-plads. Men jeg havde sagt på forhånd til min træner og mine venner, at jeg ville komme over – det var lidt risikabelt jo,« fortæller Hadsten-atleten med sit sædvanlige smittende smil i stemmen – han fortsætter:

»Da jeg kunne mærke tæerne komme over, sitrede det i hele kroppen, og der kom vist også et glædesudbrud, før min træner fik en kæmpe krammer. Jeg er meget glad og lettet over at komme med.«

På landsholdET

Med springet på to meter og to centimeter er Daniel Kylmäluoma Pedersen den højdespringer, som springer højest i Danmark lige nu. Derfor fik han da også et opkald med beskeden om, at han er udtaget til det danske voksen-landshold – altså landsholdET – som bare 16-årig. Med landsholdet deltager han i de Nordiske Mesterskaber, hvor deltagerne er top tre fra Danmark, Færørerne, Island, Finland, Norge og Sverige.

»Så nu skal jeg kæmpe mod de helt store drenge. Det føles ret vildt. De springer nok to meter og ti centimeter alle sammen. Det er en fed følelse af være omriget af topsportsfolk. Det er det samme med sommer-OL, hvor de bedste også springer to meter og ti. Jeg er sådan lidt starstruck på en måde,« fortæller han og tilføjer:

»Man siger, at hvis man kan komme omkring to meter og syv, så er der chance for medalje. Min træner siger, at det ikke er helt umuligt for mig.«