Historisk Samfund kommer vidt omkring i dette forår
 
Jøderne i Randers. Idræt i Randers.
Togfabrikken Scandia
Det er emnerne på de foredrag, Historisk Samfund tilbyder i forårsprogrammet.
I forbindelse med den ordinære generalforsamling, der kun er for medlemmer og afholdes tirsdag 8. marts, fortæller Samfundets æresmedlem, Henning Hall, om ”Randers-jødernes situation og deres tilværelse i forhold til vore dages begivenheder.”
Foredraget starter efter generalforsamling.
Mathilde Storvang, arkivar ved Randers stadsarkiv, vil tirsdag 5. april med et billedrigt foredrag tage deltagerne på en tur gennem ”Det tidlige idrætsliv i Randers”. Den voksende velstand efter 1. verdenskrig betød, at mange danskere i stor stil begyndte at dyrke idræt. Mathilde har mange spændende historier om idrætsklubber i byen.
Per Nørret, tidl. direktør på Bombardier, afslutter forårssæsonen tirsdag 3. maj med ”Scandia, togfabrikken i gode tider”. Fabrikken blev anlagt i 1861 ved Hvidemøllen (beliggende mellem nuværende Randers Kloster og klostrets kirkegård) i forbindelse med anlæggelsen af jernbaneforbindelsen mellem Aarhus og Randers. Gennem årene har togfabrikken haft mange forskellige navne og var en overgang én af de største arbejdspladser i byen.
Alle foredrag er i Helligåndshusets store sal 19.00-21.00. Der er gratis adgang for medlemmer. Øvrige betaler entre.
 
Bustur i maj
Fjordcentret er første stop på forårets bustur lørdag 21. maj. Turen går via Kare og Holbækgård videre til Estruplund kirke og Estruplund gods, hvor kammerherre Otto von Lowzow fortæller om godset.
Efter frokostpausen fortsættes til Hevringlejren, som indtil 1949 fungerede som flygtningelejr. Nu bliver lejren brugt som indkvartering i forbindelse med Hevring skyde- og øvelsesterræn.
Anthon Tetsche er guide på turen.
Turen koster 375,- kr., og starter fra Skat i Toldbodgade 09.00. Tilbage i Randers ca. 17.00.
Forårsprogrammet kan hentes på kontoret i Helligåndshuset, åben tirsdag kl. 15.00-17.00