Løbeklub tilbyder alle at lære at løbe fem km. eller at løbe i en halv time

Løbeklubben Move Randers med hjemsted i Dronningborghallen er klar til at tage imod nye løbere, der vil lære at løbe 5 km eller at løbe i 30 minutter.

Holdet har opstart 1. april, men har man lyst til at komme ud at løbe tidligere og komme med i det sociale liv og netværk i klubben, kan man bare møde op. Man behøver ikke vente til 1. april.

Begynderholdet har som mål at træne de interesserede op, så de kan lære at løbe 5 km eller i en halv time. Når man ”er i mål” efter 12 ugers træning, fejres det med diplom og champagne/kransekage i klubbens hyggelige lokaler.

Kort efter, at begynderne har afsluttet forløbet, kan de bl.a. demonstrere deres løbeevner ved Kræftens Bekæmpelses stafetløb ”Løb for livet”, som Move Randers traditionelt deltager i med stort hold. Det løb afvikles 10.-11. juni på Tronholmen i Randers.

Så langt du kan
Men det er ikke et krav, at man kan løbe fem km i juni. Man kan også bare løbe så langt, man nu formår eller så langt som muligt på en halv time.

Move Randers deltager også i det landsdækkende ”Knæk Cancer” sidst i oktober.

”Vi har siden 2014 været aktive omkring dette projekt, fordi vi har medlemmer og venner af klubben, som har denne sygdom tæt på. Derfor vil vi gerne støtte landsindsamlingen til Knæk Cancer. Det kan vi gøre ved det, vi er bedst til – nemlig at løbe. De penge vi indsamler på aftenen går ubeskåret til Knæk Cancer”, siger bestyrelsesmedlem Palle Mikkelsen.

Move Randers har haft stor succes med begynderholdene.

”Over 30 procent af vore medlemmer er startet med dette begynderprogram. Succesraten er mere end 90 procent blandt alle startende. Så det handler bare om at tage løbeskoene på og komme afsted,” siger Palle Mikkelsen, der slår på, at tilbuddet henvender sig til en bred gruppe.

”De som vil starte med at motionere og de, som har holdt pause og gerne vil i gang igen. Dem, der vil have mere energi og overskud i hverdagen eller være sammen med ligesindede. Og i det hele taget dem, der gerne vil opnå en bedre livskvalitet og måske tabe et par kilo,” siger Palle Mikkelsen, der fastslår, at det ikke kræver særlige forudsætninger at gennemføre programmet.

Kom som du er
Løbeklubben Move Randers er kendt for sit hyggelige miljø. Der er plads til alle – de tykke, de tynde, de hurtige, de langsomme, de ambitiøse og de, som kommer mest for hyggens skyld. Der er ingen tvivl om, at fællesskabet vægtes højt af medlemmerne. Der sker foruden de to nævnte arrangementer altid noget nyt i klubben.

I 2017 er der allerede planlagt foredrag med en politibetjent fra Randers. Lørdag efter løb tændes der tit en grill og hygges et par timer for de, der har lyst.

Ruterne, som løbes, kan være flade eller bakkede, og der løbes gennem by, i skov, på markveje og stier – altså noget for enhver smag.