Steen Eiler Jørgensen tager på foredragsturné i Randers mandag 15. januar

For tredje år i træk samarbejder Science Camp Randers, Paderup Gymnasium, Randers Statsskole, HTX Tradium og Randers Bibliotek om at tilbyde naturvidenskabelige foredrag fra en af landets fremmeste rumfartsentusiaster.

På mandag er arrangørgruppen klar med årets foredragsholder: Steen Eiler Jørgensen fra Astra og formand for Dansk Selskab for Rumfartsforskning fra 2006 til -16. Steen tager på en regulær foredragsmarathon i Randers både for 8. klasser og elever på de gymnasiale uddannelser. Steen afslutter dagen med et åbent foredrag for byens borgere.

Rumfarten lige nu – og i fremtiden
Det er nu over to år siden, Andreas Mogensen besøgte den internationale rumstation. Hvad er der sket i rummet i mellemtiden, og hvad kommer der til at ske i den nærmeste fremtid – og den lidt fjernere? Talentambassadør Steen Eiler Jørgensen fortæller om rumfartens fortid, nutid og fremtid.

Der fortælles især om det danske forskningsprojekt ASIM, der skal sendes op til den internationale rumstation til marts, og om hvordan den private rumvirksomhed SpaceX med den karismatiske Elon Musk i spidsen stille og roligt er ved at revolutionere rumfarten. Til sidst fortælles om planer for den bemandede udforskning af solsystemet på længere sigt.

Det foregår kl. 16-17 på Randers Bibliotek. Foredraget er gratis, men der kræves tilmelding på www.randersbib.dk