Endelig hædret i Randers 35 år efter VM-triumf

55-årige Peter Ravn blev endelig ved Randers Kommunes Sportsfest 2017 fortjent hæder til del og tildelt en plads på Wall of Fame i Arena Randers. Han kommer nu omsider op at hænge – 35 år efter karrierens første og største triumf, da han i dansk speedways guldalder gik ind i en VM-finale i Vojens og sammen med legenderne Ole Olsen, Hans Nielsen og Erik Gundersen vandt VM for hold.

Året efter bidrog han også til dansk VM-triumf, da han i semifinalen med stærk kørsel var med til at sikre dansk finaledeltagelse, hvor han så til gengæld ikke kom på banen.

”Nej jeg kom ikke i aktion i 1984-finalen i Polen, men stoltheden over guldet var ikke mindre af den grund. For som en del af det danske hold havde jeg bidraget til og gjort mit til, at vi i det hele taget var kommet i finalen,” fortæller Peter og husker også tydeligt 1983, hvor han var den helt store sensation.

Men tilbage til det knap så udførligt omtalte 1984-guld.

”Jeg husker det ligeså tydeligt som sejren i 1983. Jeg blev igen sat ind i anden runde af Continental-finalen i Pocking i Tyskland. Mit første heat gav en andenplads, og derefter vandt jeg to heat. Det var en dag, hvor team-spirit løftede os alle igen,” fortæller Peter Ravn fra Brisbane i Australien.

I 1984 havde Ole Olsen stillet cyklen i garagen og var nu coach.

”Han var fantastisk. Han kunne fjerne al frygt og samle os alle omkring målet,” siger Peter og mindes tydeligt en ofte brugt melding fra coach Olsen.

”Du har allerede vundet, når du har Dannebrog på brystet…..”

Her 35 år efter den første VM-triumf sammenfatter Peter det således.

”Ja, det var gode tider…”

Siger han om en 13-årig lang og flot karriere med dyster mod alle de store navne i England, der var speedwaysportens mekka på den tid. En karriere, der stoppede efter styrt og en alvorlig hjernerystelse.

En ung Peter Ravn i England i starten af 90’erne.