Lørdag 31. august står Byøkologisk Forum for et Økologisk Høstmarked i Helligåndshuset

 

Det er en del af de økologiske høstmarkeder, der er i hele landet lørdag og søndag, som Økologisk Landsforening står for sammen med de økologiske landmænd (www.høstmarked.dk). Disse markeder er et vindue til Danmarks økologiske spisekammer og hele den økologiske branche.

I Helligåndshuset er der stande med økologiske fødevarer og bæredygtige ting. Der vil blandt andet være boller bagt på de gamle kornsorter, kager, honning, æg og grøntsager. Der er også mulighed for at nyde en kop kaffe eller te med noget til.

Man kan møde Randers Naturpleje- og Kogræsserforening, som har økologiske Gallowaykvier på et grønt areal på Toldbodgade, Byøkologisk Forum samt fødevareproducenten og gårdbutikken Korsmedergaard. Der vil også være en stand med produkter til økologisk vask og rengøring med mærket Ulrich Natürlich plus håndklæder og vaskeklude fremstillet af bambus.

Foreningen Dansk Pindsvinepleje og Beskyttelse vil fortælle om deres erfaring med pindsvinene, som er i stærk tilbagegang. De gør et stort arbejde for, at de skal overleve fremover. Foreningen tager imod syge og tilskadekomne pindsvin og unger, der har mistet deres mor, som bliver plejet hos en plejer. Hør om hvad man selv kan gøre for at have en pindsvinevenlig have.

Som noget nyt i år kommer Djursland Isolering Aps. der har en afdeling i Grenå og Randers. Her er det muligt, at høre om deres forskellige tilbud og få råd og vejledning til isolering af nye og ældre bygninger med dansk produceret papiruld, Neopixels til krybekældre og algebehandling af tage, fliser og facader. De ønsker, at være med til at skåne miljøet og hjælpe med at finde den helt rigtige løsning i samarbejde med Papiruld Danmark. Det er stadig muligt at søge håndværkerfradrag.