I Randers har det vist sig, at opskriften på en ren bypark som Justesens Plæne består af et tæt samarbejde med borgere, iøjnefaldende skraldespande og ikke mindst engagerede unge

 

“Justesens Plæne er blevet meget renere, end den plejer at være. Det er blevet en rarere oplevelse at opholde sig på plænen med mine venner, fordi folk faktisk bruger skraldespandene ,”  siger Petrea Krustrup, der er én af de unge, der har samarbejdet med Randers Kommune om de nye affaldsinitiativer på plænen.

 

Samarbejde gav resultater

Sol og sommer betyder ofte masser af affald i parkerne. Derfor samarbejdede Randers Kommune i foråret med en gruppe unge brugere af plænen om nye affaldsinitiativer på Justesens Plæne i Randers. Samarbejdet resulterede i opstilling af iøjnefaldende skraldespande med sloganet GO´ Stil, nye siddeområder og nye skodriste under borde og bænke:

De mange nye affaldsinitiativer har båret frugt. Justesens Plæne har aldrig været renere og fri for affald end i sommeren 2019. Det glæder ikke mindst Louise Høeg, formand for Sundheds-, idræts-, og kulturudvalget.
“Justesens Plæne er et utroligt populært samlingssted, hvor der tidligere lå en del henkastet affald i de varme sommermåneder. Randers Kommune har gennem flere år forsøgt at komme affaldet til livs ved at sætte flere skraldespande op uden større held. Det er derfor glædeligt, at de nye initiativer, som kommunen har lavet i et samarbejde med de unge, virker og gør en forskel,” siger Louise Høeg.

Udover de farvestrålende affaldsspande og nye siddeområder har kommunen også sat standere op med affaldsposer, som de besøgende kan bruge til deres skrald. Desuden har plænen fået et ekstra tjek med et par affaldssnappere i de varme weekender i juli måned:

“Vi ved, at affald avler mere affald. Derfor drejer det sig om at nudge borgerne til selv at tage ansvar for deres skrald og hurtigt samle det affald op, der falder ved siden af spandene. Det har virket på Justesens Plæne til glæde for de mange besøgende,” siger Claus Engstrup, Kultur og Fritidschef I Randers

 

Affaldsevent fredag 1. november
Randers Kommune takker borgerne for deres indsats med at ramme skraldespandene ved eventen, “TAK FOR SKRALDET”  fredag 1. november på Rådhustorvet i Randers. Her byder kommunen på gratis kage og kaffe og uddeling af lommeaskebægre og lommeaffaldsposer. Eventen finder sted fra klokken 14.30 til 16.30.

På pladsen vil der desuden være et lydstudie, hvor borgere i alle aldre kan indtale de budskaber, som de talende affaldsspande i Randers skal sige i fremtiden.