»Det er så trist. Det er en af de sager, jeg kan få ondt i maven over.«

ANDERS MICHAELSEN

5. september 2021 kørte en 32-årig polsk mand hensynsløst og livsfarligt. Fem gange overfor rødt og med 220 km/t på motorvejen i Hedensted – ligesom han også kørte 130 km/t på Fredericavej i Vejle, hvor man kun må køre 50 km/t.

Bilen blev beslaglagt og manden løsladt. 21. november sendte Sydøstjyllands Politi så et anklageskrift til Retten i Horsens og bad om at få sagen haste-berammet. Retsmødet ville vare tre timer, oplyser politikredsen ifølge Vejle Amts Folkeblad til Ritzau.

Men månederne gik, og næsten et år senere – fra man første gang anholdt manden for vanvidskørsel – blev han anholdt på ny. Denne gang kostede det dog menneskeliv.

27. august 2022 var han igen beruset. Og med høj fart kørte han op bag en bil ved betalingsanlægget på Storebæltsbroen. Et par dage senere døde en 61-årig kvinde fra Randers, der sad i bilen, af sine kvæstelser.

»Det er så trist. Det er en af de sager, jeg kan få ondt i maven over,« siger Trine Poulsen, der er retspræsident i Retten i Horsens ifølge Ritzau.

Hun siger i retten, at sagen illustrerer problemet med ventetider ved domstolene. Selv hvis man kun tog sig af haste-sager, vil man stadig ikke kunne nå dem alle, fortalte hun i retten.

I gennemsnit går der mellem 12 og 14 måneder, før Retten i Horsens kan afgøre en straffesag.