Han har lavet 805 figurer, der har været udstillet på Randers Bibliotek.

11-årige Jonathan Bigler Baltzersen fra Randers er autist og glad for at modellere. Så glad, at han har lavet mere end 800 figurer af Silk Clay, og det er så mange, at han nu er optaget i Børnenes Rekordbog 2023 for de mange fantasifigurer.

De 805 figurer fylder ret meget på et standardbørneværelse – faktisk tager de al pladsen i Jonathan Bigler Baltzersens skab. Han har formet alle 805 selv.

»Jeg begyndte at lave figurer af Silk Clay for et par år siden. Nu har jeg lavet mere end 800. De tørrer hurtigt, så jeg kan lege med dem næsten med det samme, de er færdige. Mit hoved er fyldt med tanker og idéer, som jeg får ud, når jeg laver figurerne. Men de fylder ret meget,« siger 11-årige Jonathan Bigler Baltzersen, som bor i Randers med sin familie.

Der blev klippe en rød snor, da Jonathan Bigler Baltzersen udstillede sine modellerede figurer på Randers Bibliotek. Privatfoto

I Børnenes Rekordbog 2023 kan man på side 28 og 29 se Jonathan med alle 805 figurer linet op bag ham hjemme i Randers. De fleste af Jonathans figurer er en del af hans eget fantasiunivers – og alle figurer har navne og en rolle i universet.

»Jeg laver alt fra madvarer til kendte figurer fra tv – men jeg laver flest figurer, som jeg selv finder på, og som jeg leger med bagefter.«

Jonathan er god til at fordybe sig, når han laver sine figurer, fortæller Jonathans mor Maja Bigler Baltzersen.

»Både Jonathans hoved og hænder får ro af det. Han løb engang tør, og vi var lidt for længe om at få bestilt nye forsyninger, og det mærkede vi i høj grad. Han blev rastløs og irriteret, og da han endelig fik det igen, faldt han til ro og kunne nu igen få alle sine idéer og tanker ud af hovedet. Så nu løber vi aldrig tør mere,« fortæller Maja Bigler Baltzersen.

Familien fejrede Jonathans optagelse i Børnenes Rekordbog med Jonathans yndlingsmad, pizza og muffins, men den helt store fejring fik Jonathan i december på Randers Bibliotek, da han klippede den røde snor og åbnede sin helt egen udstilling med alle figurerne.