Ved Retten i Randers blev en 33-årig mand for nylig idømt 17 års fængsel for blandt andet at stå bag indsmugling af meget store mængder kokain og hash. Strafudmålingen sprænger således den sædvanlige strafferamme på 16 år for denne type forbrydelse. Det skriver National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

Den 33-årige mand tilstod over for en dommer, at han i en periode på mere end to år fra januar 2020 til februar 2022 sammen med andre stod bag indsmugling og salg af i alt 167 kilo kokain, 3,2 ton hash samt to kilo ketamin. Leverancerne af de ulovlige stoffer fandt blandt andet sted på Djursland, i Aarhus, i Fredericia og i København.

Manden blev også dømt for at have besiddet to pistoler, et maskingevær og en maskinpistol med tilhørende magasiner og ammunition. Der fulgte desuden en lyddæmper med til maskinpistolen.

»Dommen er et resultat af en grundig og målrettet efterforskning mod den nu dømte, som har haft en central rolle i indsmuglingen af meget store mængder hård narkotika til Danmark – primært Østjylland. Den udmålte straf på 17 års fængsel er et udtryk for sagens alvor, og jeg er selvsagt tilfreds med afgørelsen,« siger specialanklager ved NSK, Lise Hebsgaard, i pressemeddelelsen.

Retten konfiskerede ved dommen udbytte for 14 millioner kroner, herunder indeståender på to konti samt tre Bitcoin.

ceb