Tradium Handelsgymnasiet og det tekniske grundforløb på Tradium er højdespringerne i årets ansøgninger til skolens ungdomsuddannelser.

Den nationale ansøgningsfrist til ungdomsuddannelser var i år sat til 13. marts. Efter fristens udløb kunne man på Tradium tælle ikke mindre end 801, der har søgt ind på skolens erhvervsuddannelser og -gymnasier, hvilket er er 33 flere end året før.

»Vi er glade for det gode tilmeldingstal, men det er også vigtigt for det lokale erhvervsliv, fordi der er brug for flere faglærte medarbejdere i fremtiden,« fortæller Lars Michael Madsen, der er direktør på Tradium, i en pressemeddelelse.

Tydelig profil

På landsplan har HTX oplevet en tilbagegang de seneste år, men den udvikling er bremset på Tradium Teknisk Gymnasium, hvor flere end sidste år har søgt ind. Samtidig har Tradium Handelsgymnasiet (HHX) modtaget 334 ansøgninger, hvilket er tredje år i træk, at tallet ligger over 300 og det største ansøgertal til et gymnasium i Randers og omegn.

»Tradium Handelsgymnasiet har en tydelig profil, hvor sprog, globale kompetencer, jura, økonomi og skolens Elitesportscollege står centralt. Vi ved også, at mange elever lægger vægt på indhold, fag og studieretninger, som vi kan tilbyde en bred vifte af, fordi Tradium Handelsgymnasiet er en stor skole. Samtidig kender mange forældrene og store søskende skolen, fordi de selv har gået her,« fortæller Lars Michael Madsen.

Erhvervsuddannelsernes grundforløb (GF1) er første skridt mod et svendebrev eller en fagprøve, når man kommer direkte fra 9. eller 10. klassetrin. Det er først, når ansøgningerne er behandlet efter påske, at skolen kan se alle elevers fagvalg, om de er uddannelsesparate og om de vælger EUD eller EUX.

Søgetallet viser dog, at Tradium er gået tilbage på businessuddannelsernes GF1, ligesom tendensen er på landsplan, mens der er stigning i ansøgninger til GF1 for de tekniske uddannelser fra et allerede højt niveau i 2022.

gs