En mand fra Randers blev slået ihjel. To personer er allerede dømt i sagen. Snart skal fire mere for retten.

Omkring klokken 16.30 14. juli sidste år blev en 40-årig mand, der boede i Randers, slået ihjel på en gård nord for Nimtofte på Djursland.

Det mener politiet og anklagemyndigheden i hvert fald, og derfor har de nu rejst tiltale mod en 39-årig kvinde, en 39-årig mand, en 24-årig kvinde og en 23-årig mand, der alle kendte den 40-årige mand. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ifølge anklageskriftet blev manden dræbt ved ”slag med metalrør og kvælning eller på anden voldelig vis”.

Efter drabet blev den dræbtes tøj brændt, der blev sat ild til hans bil for at slette sporene, og liget blev pakket ind i plastik, hvorefter det blev gemt i en skov ved Gassum. På den baggrund er de to kvinder og to mænd også tiltalt for bevisbortskaffelse, brandstiftelse og usømmelig omgang med lig.

Forsøgte at dræbe flere gange

Derudover er alle fire tiltalt for tre drabsforsøg, da anklagemyndigheden mener, at det var meningen, at den dræbte tre gange i dagene op til 14. juli skulle dræbes, men at disse drabsforsøg mislykkedes, da den 40-årige nåede at køre fra stedet, inden de fik fat i ham.

»Politiet har foretaget en omfattende efterforskning, og anklagemyndigheden har foretaget en vurdering på baggrund af det omfangsrige materiale, der ligger i sagen. Det siger sig selv, at det er en voldsom sag, når fire personer er tiltalt i en drabssag, og yderligere en person allerede har fået en lang fængselsstraf for drabet,« siger specialanklager Jesper Rubow i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Når sagen bliver fremlagt i retten, vil anklagemyndigheden komme nærmere ind på, hvad motivet kan være, og på hvordan, vi mener, det hele er blevet planlagt og udført.«

To er allerede dømt

En 26-årig mand blev ved en tilståelsessag i januar i år idømt 12 års fængsel for at have været med til drabet på den 40-årige. En 37-årig mand er desuden tidligere blevet idømt et halvt års fængsel for at have hjulpet gruppen med at skaffe lig og beviser af vejen.

Det vides endnu ikke præcist, hvornår sagen kommer for retten, men det er helt sikkert, at sagen skal føres ved Retten i Randers, og anklagemyndigheden forventer, at første retsdag bliver i juni.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi ønsker ikke at udtale sig yderligere om sagen, før den har været for retten, står der til slut i pressemeddelelsen.

ceb