En lille, nuttet pingvinunge er kommet til verden i Kattegatcentrets nye pingvinanlæg. Det er Kattegatcentrets og pingvinparret Hans og Maries første.

Pingvinparret Hans og Marie har på skift ruget på et befrugtet æg i Kattegatcentrets pingvinanlæg, og dyrepasserne har spændt tilset reden, og en onsdag i starten af juli skete det endelig. Ægget begyndte at klække, og en lille pingvinfod tittede frem.

»Jeg er simpelthen så glad, for selvom jeg for en måned siden gennemlyste ægget og kunne se, at ægget var befrugtet, er intet jo garanteret. Så at ægget nu rent faktisk er begyndt at klække, og at man tydeligt kan høre en lille pingvinunge pippe, er simpelthen så glædeligt.«

Det fortæller Thomas Mathias Spiele, der er dyrepasser for pingvinerne i Kattegatcentret, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet

Det var Blå Agenter fra Kattegatcentrets sommerskole, Saltvandsakademiet, der først så en lille pingvinfod stikke frem fra reden. Pressefoto

Ligesom det er første pingvinunge for Kattegatcentret, er det også første pingvinunge for Hans og Marie.

»Hans og Marie er et godt og lovende forældrepar. De var nogle af de allerførste til at danne par i vores pingvinanlæg, og de var også hurtigst til at få bygget en rede, og de har den seneste måned troligt ruget på ægget på skift. Så selvom de er førstegangsforældre, har de indtil videre klaret forældreopgaven helt efter bogen,« fortæller Thomas Mathias Spiele.

Blå Agenter slog alarm

Det var Blå Agenter fra Kattegatcentrets sommerskole, Saltvandsakademiet, der som de første alarmerede Kattegatcentrets dyrepassere om, at der altså stak en lille pingvinfod frem fra reden.

»Vores Blå Agenter har troligt holdt øje med Hans og Maries rede, så de var de allerførste til at se, at pingvinægget begyndte at klække, og de var superhurtige til at give beskeden videre til os. De Blå Agenter er lige nu på sommercamp i havets tjeneste, hvor de blandt andet snuser til arbejdet som dyrepasser – så det var helt perfekt, at det lige netop var dem, der opdagede den store begivenhed i pingvinanlægget,« fortæller Thomas Mathias Spiele.

Pingvinungen er blevet tilset og vejet af dyrepasserne, og den lille unge vejede 98 gram ved fødslen og er sund og rask. Efter en måneds tid er ungen stor nok til at forlade reden. I mellemtiden vil pingvinparret skiftes til at fodre ungen i reden ved at gylpe føde ned i munden på den. Den dundækkede unge kan ikke svømme, men efter 80-100 dage er ungens fjerdragt klar til sin første svømmetur.

Den lille, nuttede pingvinunge kan opleves i Kattegatcentrets to-etagers store pingvinanlæg.

gs