Tilbuddet omhandler bl.a. inden- og udendørs motion med brug af naturens muligheder for træning, socialt samvær, kulturelle oplevelser, undervisning og vejledning. Ministeren fik selv en tur på motionscyklen og fik hilst på den glade besøgshund Charlie, som også er en del af hverdagen på Fårup Ældrecenter. I det hele taget gør man meget ud af at skabe fælles oplevelser for beboerne, som de kan være sammen om. 
”Det var uden tvivl inspirerende at se de mange forskellige muligheder for at dyrke motion og være fysisk aktiv, og tanken med at rejse rundt i landet er at tage de bedste erfaringer med videre ind i den nationale demenshandlingsplan. Og her må man sige, at Charlie charmerede sig ret kraftigt ind på mig,” siger Sophie Løhde, som godt kan forstå, at hunden skaber glæde på ældrecentret.
”Når jeg nu tager rundt i landet for at høre og se, hvordan man tilrettelægger indsatsen for mennesker med demens, så er det jo først og fremmest, fordi jeg gerne vil lytte til nogle af de mennesker, som har demens inde på livet i hverdagen – det gælder både borgere med demens, de pårørende og medarbejderne. Det er deres erfaringer, som jeg gerne vil tage med mig,” siger Sophie Løhde.
Besøget skete som led i det arbejde, Sophie Løhde har sat i gang for at udarbejde en national demenshandlingsplan, som satspuljepartierne har afsat 470 mio. kroner til.
Mandag besøgte Sophie Løhde også Aarhus, Norddjurs og Syddjurs.