Randers Kammerorkester præsenterer 5. og 6. april en ny musikalsk forestilling og opera, hvor lyd, lys, billeder, krop og bevægelse smelter sammen.

Randers Storcenter forvandler sig 5. og 6. april til scene for et magisk drømmespil, hvor fjordens vand skylder ind over centrets gader og pladser. Randers Kammerorkester præsenterer ’Hologrammet – Fjordens Drømmespil’ – en ny musikalsk forestilling og opera, hvor lyd, lys, billeder, krop og bevægelse smelter sammen, og hvor 80 skolebørn, 80 seniorer, fire klassiske sangere og Randers Kammerorkester indtager Storcentret.

Bag værket står fire kvindelige kunstnere, der på bestilling fra Randers Kammerorkester har skabt og arbejdet sammen om forestillingen.

Musikken og librettoen er komponeret og skrevet af henholdsvis komponist Katinka Fogh Vindelev og forfatter Ida Marie Hede. Nønne Svalholm har iscenesat og koreograferet forestillingen, og billedkunstner Marie Kølbæk Iversen fylder Storcentrets skærme med et ultraviolet videoværk optaget fra fiskenes perspektiv på bunden af Randers Fjord.

Børnene kommer fra Korshøjskolen og Randers Lilleskole, og seniorerne er fra Randers Seniorkor. De fire klassiske sangere er sopran Katinka Fogh Vindelev, mezzosopran Christina Herresthal, tenor Christian Damsgaard og baryton Asmus Hanke. David Riddell står for den musikalske ledelse.

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Koda Kultur og Lund Fonden, og det er blevet til i et tæt samarbejde mellem Randers Kammerorkester og Randers Storcenter.

Forestillingen er gratis for alle.

gs