3.000 så motocrossere dyste i afdeling af DM i weekenden på Hondapark på Clausholmvej. Til pinse forventes det dobbelte til det åbne tyske mesterskab i Randers.

KIAN JOHANSEN

Motocross er stort i Randers.

Randers Motor Sport er en af de klubber med flest medlemmer i hele Danmark. Og med de gode rammer på Honda Park DK, der ligger tæt på Brusgård på Clausholmvej, så er der mulighed for at tiltrække et stort antal publikummer.

Det fortæller en stolt formand for Randers Motor Sport, Jan Hvam, der i over 30 år har været med til at arrangere motorløb.

I weekenden blev endnu et løb afviklet, med knap 100 deltagere på crossbanen, 122 frivillige hjælpere og omkring 3.000 tilskuere.

6.000 til Randers

Men allerede i pinsen 27. og 28. maj forventer han, at der kommer det dobbelte antal publikummer til Randers. Der skal bruges omkring 150 frivillige.

Gennem hårdt benarbejde, gode kontakter og ved at igen og igen at bevise, at Randers Motor Sport kan arrangere store motocrossløb, så er der landet en aftale om, at en åben af deling af det tyske mesterskab skal afvikles i Randers.

»Hvert år lægger tyskerne ét løb udenfor landet og det er første gang, at vi får det til Danmark. Der er åben deltagelse for motocrossere af andre nationaliteter fra hele verden, så vi forventer især at se danskere, tyskere og hollændere, og gerne folk endnu længere væk fra,« siger Jan Hvam.

Han arbejder i øjeblikket på, at få etableret et velkomstcenter på asfaltpladsen i Paderup, der tidligere har huset corona-testcentret. Forventningen er, at der skal bruges masser af hotelværelser og muligheder for overnatninger i pinsen.

»På den måde kan vi vise Randers frem for hele verden. På de opslag, vi deler i motocross-miljøet, står der både Randers og Danmark på.«

Randrusiansk islæt

Under den 1. afdeling af DM for motocross i weekenden, var der ingen randrusianere der kom på podiet, men man skal holde øje med Glenn Meier, der i 2015 gik på Nørrevangsskolens eliteafdeling.

»Han kom på en 7. plads på dagen. Primært på grund af sin gode tid i første heat. I andet heat fik han ingen point og blev udelukket, da han løftede sin crosser fra jorden, mens et samaritflag var løftet. Så reelt mangler han 25 point under DM,« siger Bo Ørris, speaker, radiovært og ivrig motocross-entusiast med hjemmesiden crossnyt.dk som en hobby.

Også Nicklas Haagensen fra Randers Motor Sport er værd at nævne, da han fik en 5. plads. Mens Stefan Bech kom på en 10. plads.

Under boblere fra Randers finder vi Line Dam på en 29. plads og Silas Caprani på en 31. plads, søn af Mikkel Caprani, som de fleste randrusianere med hang til motorsport burde kende navnet på.