Master gøres klar, så du kan finde ledige parkeringspladser i Randers midtby.

Måske har du undret dig over, at der i disse dage bliver sat en masse høje master med kameraer i toppen ved parkeringspladser i Randers Midtby.

Og det skyldes altså ikke videoovervågning af pladserne, pointerer Randers Kommune i en pressemeddelelse. Kameraerne skal i stedet bruges til et nyt parkeringssystem, der ventes at komme i drift i løbet af november. Systemet skal gøre det lettere for bilister at finde en parkeringsplads i Randers Midtby, og her får de mange kameraer til opgave at tælle ledige pladser.

Skilte med P på Oplysningerne vil i realtid blive vist på skilte, så bilister kan se antallet af ledige pladser i en bestemt retning – og antallet af ledige pladser på konkrete parkeringspladser.

Den nye, dynamiske vejvisning til parkeringspladser er en del af en samlet parkeringsstrategi for Randers Midtby. Det kommende parkeringssystem i Randers er baseret på teknologi, der er gennemtestet og fungerer efter hensigten i andre større byer. I fx Aalborg har et tilsvarende system reduceret antallet af kørte kilometer i bymidten med omkring 1000 km. om dagen.

Ingen app lige nu Randers Byråd har bevilget i alt 8,5 millioner kroner til at få etableret det nye parkeringssystem i Randers Midtby. Det sikrer driften i mindst 10 år, og samtidig er der indregnet midler til, at der på sigt laves en app-løsning. Den var oprindelig tænkt med, men er altså nu udeladt indtil videre. Systemet kan desuden udbygges, så nye p-anlæg kan komme med.

Vejvisningen tager udgangspunkt i centerringen omkring Randers Midtby bestående af Tørvebryggen, Havnegade, Rosenørnsgade, Markedsgade og Vestervold. På alle indfaldsveje kommer skilte, der i realtid viser antallet af ledige p-pladser henholdsvis til højre og venstre ad centerringen.