Jeg har fortsat min jagt på de små detaljer i Randers, der gør vores midtby til noget helt særligt. Vil du være med?

AF CECILIE BISGAARD

I sidste uge fortalte jeg om en af de ting, jeg holder allermest af at gøre, når jeg besøger et nyt sted: at kigge op. Det giver et helt andet perspektiv på det, du ser – og så kan det lære dig noget nyt om de steder, du tror, du kender.

Sådan er det i hvert fald for mig. Jeg har boet i Randers – eller tæt på – stort set hele mit liv. Jeg elsker byen, hvor jeg både har gået i gymnasiet, dyrket min fritidsinteresse og arbejdet. Derfor føler jeg også, at jeg kender Randers ret indgående. Men alligevel kan jeg af og til godt blive snydt.

For sommetider – især når jeg kigger op – får jeg øje på detaljer i bybilledet, som jeg aldrig før har lagt mærke til. Smukke vinduer, særlige bygninger og andre små kendetegn, som er så særegne, at jeg ikke kan undgå at digte en lille historie i mit hoved og gætte på, hvorfor der mon ser sådan ud lige netop der.

Jeg elsker at kigge op, og derfor håber jeg, at du vil være med til det. Hvilke ting støder du på, når du kigger op? Og kender du måske en god historie om noget af det? Så send gerne dine egne billeder og historier til vores mail: redaktion.dinavis@lokalavisen.dk.

God tur!

Jeg elsker bygninger som denne. Den er bare noget helt særligt, og jeg ville elske at kende stedets historie i stedet for kun at komme med mine egne gætterier. Foto: Cecilie Bisgaard
Gad vide, hvem Anker var? Hvis det altså er opkaldt efter en person. Foto: Cecilie Bisgaard
Fra gadens skygge kan man se ind i den solbeskinnede baggård. Det ligner et sted, hvor græsset må være grønnere på den anden side. Foto: Cecilie Bisgaard
Nogen har malet en brandhane sort – hvorfor mon? Foto: Cecilie Bisgaard
På det her billede kan jeg godt lide kontrasterne. I centrum af billedet er vinduerne i den røde murstensbygning. Omkring dem er der noget, der ligner sorte bjælker. Det får mig til at tænke på bindingsværk. Ved siden af er en gul murstensbygning, der ser noget nyere ud. Og i baggrunden er der det allernyeste: Thors Tårn. Foto: Cecilie Bisgaard
Nogle gange bliver jeg forundret over ting – blandt andet at der stadig findes postkasser. Jeg kan slet ikke huske noget som helst andet sted, hvor jeg ved, der hænger sådan en. Foto: Cecilie Bisgaard
En smuk – men garanteret også meget tung – altan med flotte detaljer. Foto: Cecilie Bisgaard
En smuk gammel gadelampe – der ikke engang er den eneste ældre gadebelysning, der findes i midtbyen. Foto: Cecilie Bisgaard