Med kærlig hilsen fra Business Region Aarhus talte House of Cards forfatter Michael Dobbs på Folkemødet om, at politik kræver værdier hvis det ikke skal ende i management og regneark. Borgmester Claus Omann Jensen er overbevist om, at Business Region Aarhus trængte igennem
 
”Med oplægget formåede vi i Business Region Aarhus at sætte en dagsorden på Folkemødet og lægge op til en spændende debat om, hvad der skal til for at sætte stærke politiske dagsordener,” siger Claus Omann Jensen, borgmester i Randers Kommune og med i formandskabet for Business Region Aarhus.
Michael Dobbs, forfatter til House of Cards serien gav et view ud over Europa og tegnede et billede af befolkninger, der de seneste 6-8 år ikke har genvalgt regeringer eller stemt, så en siddende regering måtte lave markante forandringer, ligesom han pegede på, at politik i for høj grad er blevet til management og systemer frem for politisk lederskab.
”Politik skal være om passion, om værdier og noget man virkelig vil. Ikke om at måle og veje alt i om det kan betale sig. Alt for ofte er politik i dag svar til medier, der kræver politisk reaktion på hastigt opståede problemer. Men reel politik er om at turde tage lederskab, om at nå frem til kompromiser, ” sagde Michael Dobbs torsdag på sit oplæg i et stuvende fuldt telt på Folkemødet.
”At tage en politisk dagsorden handler om at have værdier. Om reelt at ville gøre en forskel, og ikke om meget konstruerede budskaber,” fortsatte han.
Og netop det kan Business Region Aarhus nikke genkendende til. Her arbejder de 12 østjyske kommuner tæt sammen om at tage politisk lederskab for landets største vækstområde uden for hovedstaden. I Business Region Aarhus bor en million østjyder og de står for godt 12 procent af den samlede værdiskabelse i Danmark. Fremover vil business regioner i stigende grad tegne et lands udvikling, vækst og muligheder.
Business Region Aarhus arbejder for at styrke væksten både i Østjylland og i hele landet og er til stede ved Folkemødet for at fastholde fokus på 3 spor på den østjyske motorvej E45.