Karen Smed blev æresmedlem i Randers Handelsråd, som hun selv måtte kæmpe for at blive en del af i sin tid.

Det var en meget overrasket Karen Smed der modtog titlen som æresmedlem af Randers Handelsråd under den 184 år gamle forenings generalforsamling på Hotel Randers forleden.

Karen Smed er kendt som kvinden, der i næsten 50 år drev dametøjsforretningen Girl, hun er tidligere citychef og har som byrådsvalgt politiker for Det Konservative Folkeparti blandt andet været formand for Teknik & Miljø-udvalget.

Hun er stadig formand for Fonden til Bevarelse af Gamle Bygninger i Randers Kommune, mens hun også har været medlem af Randers Handelsråds bestyrelse og et utal af andre bestyrelser i Randers.

Det var ellers ikke så let at komme ind som 25-årig handelskvinde, kunne hun fortælle de mere end 50 fremmødte medlemmer af foreningen, der med 84 medlemmer i alt kunne prale af et flot fremmøde.

»Der var kun ældre herrer i foreningen og de ville ikke have en kvinde med, dengang i 1970’erne. Det krævede to stillere og første gang lykkedes det ikke. Men heldigvis kom jeg senere ind. Der er heldigvis sket noget med samfundet siden dengang, fortalte hun med et skævt smil.« Det var formand for Handelsrådet siden 2009, Finn Møller der overrakte diplom med smil og pæne ord om Karen Smed.

LÆS MERE UNDER FOTOS

Voksende antal virksomheder

Under generalforsamlingen var der genvalg til de tre medlemmer der var på valg.

Efterfølgende fortalte Jens Kristensen fra Business Randers om tilstanden for de randrusianske virksomheder, der virkede til at være i en positiv gænge. Han kunne oplyse, at der i 2021 fandtes mere end 4.000 aktive firmaer i Randers Kommune og at tallet er stigende, hvis man kigger på en ti-årig periode.

Derefter fortalte han om hvilke visioner Business Randers havde for fremtidens erhvervsaktive Randers.

Morten Arnesen, direktør i Arenaen tog over og fortalte detaljeret om de udfordringer og løsninger som Arena Randers og de selvejende haller i Randers har været igennem, siden han for godt to år siden overtog posten.

Han endte med at komme med en opfordring til de fremmødte.

»Vi skal stå sammen i Randers. Randers Arena er en hybrid mellem at være et idrætstilbud for langt over 168 idrætsforeninger og samtidig skal vi skaffe oplevelser til byen og borgerne. Hvis vi lykkedes med at skaffe større og mindre arrangementer til byen, så giver det også overnatninger, handel og jobs i Randers. Derfor har jeg brug for jeres hjælp,« lød det.