“Formålet med åbenhus-arrangementet er at nysgerrige borgere i Randers og omegn kan komme, se, stille spørgsmål, komme med indput og diskutere mulighederne i det nye byudviklingsprojekt på den gamle Scandia grund”, siger arkitekt Brian Andersen fra Randers Arkitekten Aps.
Omdannelsen skal have fokus på at reintegrere området i byen med den industrielle kulturarv som brændstof. Flere af de eksisterende bygninger er i en vis grad bevaret eller renoveret. De ældre bygninger har en central plads i hel­hedsplanen, hvor de fungerer som katalysatorer for livet i byrummene, samt de aktiviteter der skal komplimentere boli­genklaverne. Enklaverne; Park/natur, Fjord, Eng og Dronningborg Enklaven, bryder området op og er med til at skabe identitet både i bebyggelsestypologi og skala. Enklaverne sammenbindes af tre centrale pladser og Ladegårdsbækken åbnes op og skaber et tydeligt hovedtorv omkring de eksisterende bygninger.
Resten af bebyggelse skiller sig ud med en slankere og skalamæssig lavere profil. Dette skaber både en kontrast mel­lem nyt og gammelt, men er også med til at lade det grønne blive en del af byrummene.
Området kobler sig på Randers midtby og Dronningborg gennem sporene og den grønne kile, der er et smukt element i fortællingen om områdets industriarv. Sporene løber gennem området og er med til at opdele de forskellige enklaver.
“Tanken er at den grønne kile, der gennemskærer området skal friholdes for biler og fungere som en grøn lunge og re­kreativ forbindelse igennem området, til gavn for områdets og de omkringliggende beboer”, oplyser Brian Andersen.