Fredag aften kulminerer årets “X Factor”, når vinderen skal findes. Inden skal finalisterne synge duetter med sangerne Søren Huss, Guldimund og Benjamin Hav.

Fredag aften skal vinderen af det populære underholdningsprogram ”X Factor” kåres.

Men inden en af de tre finalister, Helene Frank, Cristian Oprea og brødreduoen Selmani, kan sikre sig sejren, skal de først give et brag af optrædener i Arena Randers.

Lige som tidligere X Factor-finaler skal finalisterne dele scenen med en række kendte musikere.

Hvem publikum kan se i duetterne, løfter TV 2 nu sløret for i en pressemeddelelse.

Simon Kvamm har igen i år to deltagere med i finalen: solisten Helene Frank og gruppen Selmani.

Helene Frank skal synge ”Noget for nogen” af Pauline.

Efterfølgende skal hun i en duet med sangeren Søren Huss synge numrene ”Langt ude, langt oppe, langt nede og langt, langt væk” og ”Du er”.

»Jeg har ikke stået i en finale til en musikkonkurrence siden DM i rock 1997, så det bliver sjovt at bidrage til, at Helene kan løfte trofæet sidst på aftenen,« udtaler Søren Huss i pressemeddelelsen.

Gruppen Selmani, bestående af brødrene Arbnor og Rinor, skal synge ”Terrier” af Ida Laurberg efterfulgt af en duet med Benjamin Hav, hvor de skal optræde med sangene ”Spice Up Your Life” og ”Første dag”, der har Ella Augusta med på vokal.

Oh Land har som den eneste ingen deltagere i finalen. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Store navne

Den erfarne X Factor-dommer Thomas Blachmans solist, Cristian Oprea, lægger ud med ”(I Can’t Get No) Satisfaction” af The Rolling Stones.

I duetten skal Cristian Oprea synge med sangeren Guldimund, hvor de skal synge ”Det’ kun vigtigt, hvad det er” og ”Storebæltsbroen”.

»For et par uger siden kom det mig for øre, at en kun 16 år gammel sønderborgenser havde fremført et stærkt og rørende cover af min sang ”Halskæde” i ”X Factor”.«

»Så da han efterfølgende spurgte mig, om jeg ville synge duet med ham i finalen, kunne jeg ikke stå for det,« udtaler Guldimund i pressemeddelelsen.

Derudover får ”X Factor” også besøg af popstjernen Christopher og den svenske sanger Astrid S, der blandt andet er kendt for hitsene ”Hurts So Good” og ”Think Before I Talk”.

Oh Land er i år uden en finalist, da hendes sidste deltager, Elva, røg ud i semifinalen og dermed fik en fjerdeplads.

Årets X Factor-finale kan følges på TV 2 fredag 5. april klokken 20.00.

/ritzau/