I Venstre mener vi, at det er vigtigt med gode legepladser i vores kommune, både bynært, i de mindre byer og på skolerne, hvor børn kan mødes på tværs, udvikle deres motorik, deres sociale kompetencer og bare have det sjovt.

Venstre arbejder på at forbedre udearealerne og legepladserne på kommunens skoler, så børn mærker, at de i frikvarterer har mulighed for at udfolde sig frit og lege som børn gør bedst. Legepladserne skal favne bredt, og tilbyde spændende og sjove aktiviteter for børn på mange alderstrin. Der er afsat en pulje på 13 mio. kr. specifikt for forbedringer af skolernes udearealer og legepladser, og de midler skal i spil, så vi får nye, tidssvarende og inspirerende legepladser, der bare indbyder til leg og udfoldelse.

I Venstre er vi glade for at have prioriteret og vedtaget en ny naturlegeplads i doktorparken, der er med til at gøre den historiske park endnu mere attraktiv for børnefamilier og bedsteforældre, der ofte besøger parken. I de bynære områder, skal der være spændende legepladser for børnene, som familier og daginstitutioner kan gøre brug af og mødes ved, og det vil vi fortsat prioritere.

Randers midtby mangler i den grad også en legeplads, så i Venstregruppen er der stor enighed om at få etableret en legeplads i midtbyen. Derfor afsatte Venstre 1 mio. kr. i 2017 til en ny legeplads på slotspladsen. Den skal give børnefamilierne bedre mulighed for et samlingssted, hvor børnene kan udfolde sig. Manglende legeplads i midtbyen, har medvirket til at børnefamilier har fravalgt byen, da der ikke har været noget attraktivt og sjovt for børnene. Børnene skal have fristed, hvor de kan udfolde sig, og hvor forældrene trygt kan lade deres børn lege. Derfor skal vi have skabt en fantastisk legeplads i hjertet af Randers, så Randers by favner alle aldre.

 

Katrine Fruelund, Byrådskandidat, Venstre
Byrådsmedlem og kandidat