En analyse fra boligsiden.dk, der er udarbejdet i samarbejde med FavrskovPosten (Lokalavisen), viser, at den nybyggede motorvej 20, der løber nord om Aarhus fra E45 ved Søften til Løgten har betydet stigninger i huspriserne på op til 31 pct.
Analysen viser, at boligpriserne udvikler sig mere positivt end i resten af landet, når et område får motorvej.
Inden for de seneste to år har østjyderne og alle andre haft mulighed for at køre stærkt på motorvej 18 og 20.
De to nye veje har haft en ganske positiv indflydelse på huspriserne omkring motorvejen, der løber fra Søften til Løgten.
Om udviklingen så holder på den lange bane er mere usikkert. Hvis man sammenligner med Nordjyske Motorvej E45, som åbnede i 1994, udviklede huspriserne sig helt identisk med priserne omkring motorvej 18 og 20.
”Fra 1993 til 1994 dykkede priserne i Hinnerup, der ligger på vestsiden af E45, med mere end 5 pct. Efter åbningen af motorvejen steg de derimod markant – med omkring 20 pct. frem til 1996, hvorefter prisudviklingen i et par år svingede lidt op og ned. I 2000 lagde de sig på samme niveau som i resten af Østjylland”, forklarer Birgit Daetz.
De seneste to år er huspriserne i Hinnerup er faldet med 21 pct. efter de to nyeste motorveje er åbnet, mens huspriserne i postnumrene nord og syd for de nye veje er steget.