Randers City Slide er et helt unikt projekt med en 200 meter lang glidebane, som publikum på bademadrasser kan suse ned ad. Den særegne rutsjebane opstilles på Østervold 15. august i Randers Ugen, hvor konceptet for første gang præsenteres i Danmark i så stort set up.
”Med denne unikke event går Randers endnu engang foran og viser noget nyt og anderledes. Og her er det med stor hjælp fra lokale virksomheder, der har været i stand til at levere specielle konstruktioner, så eventen kan blive en realitet,” siger Mette Bjærge, projektleder for Randers City Slide.
I projektet indgår et tømrerfirma, en bank såvel som en virksomhed specialiseret i swimmingpools.
 
Stillads som affyringsrampe
Selve rampen til Randers City Slide er bygget af stillads, mens banen understøttes af en trækonstruktion. Det er tømrer- og snedkerfirmaet Vinther & Lassen A/S fra Randers, der laver disse konstruktioner til projektet. Og et lignende projekt har firmaet ikke været involveret i tidligere:
”Det er en spændende opgave. Vi har bygget utallige stilladser gennem tiden, så vi kender selve rampens konstruktion fra vores dagligdag, men banen krævede lidt mere improvisering på stedet. Det hele har været sat op i nye rammer, og det er jo med til at gøre projektet sjovt at være en del af,” siger Kim Rasmussen, medejer af Vinther & Lassen A/S.
Det tog en dags arbejde at opstille rampe og bane til testkørslen 3. juli, og forinden havde tømrerfirmaet afholdt et par indledende møder med Randers Egnsteater og Randers Kommune, der arrangerer eventen.
 
Specialbygget vandrutsjebane
Selve vandrutsjebanen bliver konstrueret af Fjordblink Swimming Pools fra Drastrup, lidt uden for Randers. Til dagligt leverer virksomheden produkter og løsninger til svømmebassiner, spabade og wellness. For Fjordblink er Randers City Slide en sjov specialopgave, som virksomheden ikke har prøvet magen til tidligere:
”Det er sjovt at udvikle og bygge en så stor city slide. Det giver mange gode udfordringer, og så er der et fantastisk samarbejde med alle de involverede,” siger direktør for Fjordblink, Henning Børgesen.
Et af de væsentligste fokusområder i forhold til udviklingen af glidebanen er at få skabt en så lille friktion som muligt. I den oprindelige plan var der derfor tænkt på både vand og sæbe for at få den rette glideeffekt. Det går til gengæld lidt imod Fjordblinks ambition om at bygge en grøn glidebane, som ikke belaster miljøet. Derfor har der under udviklingsarbejdet også været tænkt i at droppe sæben, og det ser nu ud til at lykkes:
”Vi kan lave en bane uden generende og miljøskadelig sæbe og alligevel opnå den perfekte friktion og hastighed. Samtidig tænker vi det grønne element ind ved at bygge et lukket system, hvor vi kan genbruge vandet,” fortæller Henning Børgesen, der selv er testperson under udviklingen af Randers City Slide.
”Når man laver sådan noget her, må man jo vise, at man selv står inde for det. Og så er det jo bare op på rampen og ned ad banen”, siger Henning Børgesen med et smil.
På den 200 meter lange rutsjebane skal publikum suse ned liggende på bademadrasser. Disse madrasser sponseres af Spar Nord Bank, der har filial på Østervold. De lokale virksomheder ser nu frem til, at byggearbejdet med Randers City Slide for alvor sættes i gang op til 15. august, hvor eventen finder sted.