”Forestil dig at blive betalt for at jage kronhjort, gemse, den himaylaiske Tahr, vildsvin, vilde tyrer og vilde geder. Og forestil dig at det til og med er  i et land, der i dag nok er verdens  sidste, frie og  mest fantastiske jagt-paradis: New Zealand
 
Sådan indleder storvildtjægeren Freddy Wullff fortællingen om sit foredrag på Graceland Randers tirsdag 6. oktober.
Han vil i sit foredrag komme ind på betydningen af storvildtjagt. Storvildt-jagt er en form for naturbeskyttelse. Den bakkes op af selv de mest rabiate, uvidende ”tree-huggers”. Fordi det hjælper den naturlige, sjældne fauna, fortæller han.
Jagten er totalt fri på de store pattedyr. Ingen fredninger, ingen restriktioner, ingen tilladelser nødvendige.
“Efter et år som ”kød-jæger”, hvor jeg lærte at jage for at overleve, skød kronvildt og bar det ud og solgte det, blev jeg tilbudt et job af det new zealandske skovvæsen: Gå ind i de dybe skove, skyd så meget du kan. Mod betaling. Det var enhver jægers ultimate drøm. At jage hver dag”, fortæller han.
“Kontrakterne med skovvæsenet var på seks måneder. I nogle dale var der hytter, i andre byggede du dem selv  på dine uafbrudte vandringer: Af lidt plastik og skind.  Eller sov under et klippefremspring eller i et stort hult træ”.
Foredraget starter kl. 19.30 og der tages entré.