Randers-dreng og glødende Randers FC-fan Christian Degn åbner udstillingen 12. august.

Hov, hvorfor åbner Museum Østjylland nu en særudstilling, som allerede har været åben for gæster i flere uger?

Som mange har bemærket, er Kulturhuset under renovering. Det spændte i juni ben for, at museet kunne invitere til officiel åbning af udstillingen ’På banen! Randers Freja i 125 år’. Men nu kan udstillingsreceptionen gennemføres. Alle er inviteret til åbningen 12. august, hvor tv-vært og Randers-dreng Christian Degn er blandt talerne.

Muntert tilbageblik

Randers Freja er en af byens største og ældste idrætsforeninger, som har haft stor betydning for generationer af randrusianere. Museum Østjylland har sammen med Freja indsamlet genstande og historier fra klubbens lange liv, og man kan i særudstillingen glæde sig til et muntert og nostalgisk tilbageblik på en af byens helt store idrætsforeninger.

»Vi glæder os meget til at åbne særudstillingen om Randers Freja på en ordentlig måde. Det fortjener den, så vi håber at se mange gæster lørdag 12. august, hvor vi byder officielt velkommen i udstillingen. Historien om Freja er en Randers-historie, som byen kan være stolt af,« siger museumschef Jesper Bækgaard i en pressemeddelelse.

Med Høeg og Degn

Alle interesserede er inviteret til åbningsreceptionen, hvor de kan glæde sig til åbningstaler af formanden for Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalget, Louise Høeg (V), og tv-vært, journalist, Randers-dreng og fodboldentusiast Christian Degn.

Når snoren er klippet til udstillingen, kan alle gå på opdagelse i de historiske herligheder og dykke ned i historien om Randers Freja i 125 år.

Alle er desuden velkomne til at styrke sig i ”hal-cafeteriaet”, hvor der udskænkes kolde drikke og serveres pølsehorn og cafeteria-slik.

Særudstillingen ’På banen! – Randers Freja i 125 år’ er skabt som et samarbejde mellem Museum Østjylland og Randers Freja.

Udstillingen kan ses frem til søndag 12. november.