Af Kian Johansen, redaktør Din Avis

Når solen begynder at have mere magt og de første grønne skud bryder igennem den kolde jord, ved du, at vinteren er ved at være et overstået kapitel. Vores haver, veje og parker ændrer karakter. Hvor der før var brunt med brunt på, er der nu et væld af farver takket være de blomster, der tør stikke hovedet frem.

Det er som om hele Randers tager et kollektivt skridt udad og opad. Folk smider de tunge vinterjakker og møder verden med åbne arme. De længere dage betyder mere tid udenfor – på gåture langs Gudenåen eller i de grønne områder, hvor du kan fange duften af våd jord og nyudsprungne blomster.

Fuglesangen er ikke bare baggrundsstøj; det er som om hver enkelt melodi fejrer, at livet vender tilbage. Fra de tidlige morgentimer til solnedgang er himlen et lærred af lyde, der minder os om, at foråret er naturens måde at sige ’lad os starte forfra’.

Og så er der lyset – det ændrer alt. Efter en lang, mørk vinter føles det næsten som en genoplivning, når dagslyset strækker sig ind i aftentimerne. Det er en daglig påmindelse om, at alt vokser, alt udvikler sig, og at vi er på vej ind i en tid med vækst og fornyelse.

Væksten er der. Vi har lige nået borger nummer 100.000. Tag en tur på Metervej ved Sønder Borup, se alle de nye virksomheder, der ligger der. Vores motorvejsramper udvides og gøres klar til fremtiden.

Nu må lyset gerne omfavne endnu flere af de dårlige sider ved at bo i Randers. Foråret og håbet er på vej.