Hortonom Bente Mortensen giver gode råd om planter og dyrkning i drivhuset, der er blevet en ekstra udestue for mange.

Efter denne vinters kulde, sne og regn tager Haveselskabet Randers forskud på sæson 2024 med forårets og sommerens haveglæder. Det sker med foredraget ”Drivhus / Orangeri” ved hortonom Bente Mortensen, der sammen med Jesper Cortitzen har skrevet bogen ’Drivhuset’. Hun vil fortælle om drivhuset som stedet, hvor man kan opleve glæden ved at dyrke sine egne frugter, grøntsager, krydderurter og prydplanter – og hvor man kan nyde livet.

Bente Mortensen fortæller ligeledes om, hvilke planter, der egner sig til forspiring eller dyrkning i drivhuset, hvor stort skal huset være, om plantesygdomme, jord, insekter og vedligehold.

Drivhuset er i dag mere end bare et hus i glas, hvor man dyrker lidt spiselige planter.

Det moderne væksthus er blevet en integreret del af havens øvrige liv, hvor man ikke bare kan opleve fantastiske planteglæder, men også skabe sig en oase, hvor man kan dase og slappe af, mener Bente Mortensen.

»Drivhuset er blevet en slags ekstra udestue. Det er blevet samlingspunktet for den moderne familie, hvor man kan sidde lunt og godt og lave de samme ting som i udestuen. Læg også mærke til, at drivhuset efterhånden er blevet større og større, for vi vil have mere plads til både planter og mennesker,« siger Bente Mortensen.

Drivhuset er også flyttet tættere på stuehuset.

»I gamle dage lå drivhuset lidt hengemt bagerst i haven, men i dag er det flyttet tæt på huset. I takt med, at det er blevet større, er der også flyttet andre planter ind i drivhuset – for eksempel blomster, som der pludselig er plads til ved siden af grøntsagerne,« siger Bente Mortensen.

Foredraget foregår 12. marts i Randers Naturcenter.

Entré.

Man kan tilmelde sig på randers@haveselskabet.dk senest 7. marts.