Randers Kommunes nye kortløsning på skolerne gør det muligt nemt at ’shoppe’ hjemmefra i webshop og betale for både klassefest, madordning og frugt. 

Fem skoler i Randers Kommune har taget et nyt betalingssystem i brug, som skal gøre livet nemt for travle skoleforældre. Det sker ved at introducere Randers Kommunes Betalingskort. Det fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

»Vi har ledt efter en ny løsning til betaling gennem et stykke tid, som er nemt hjemmefra for forældrene, og også nemt at bruge for eksempel for en elev i skolen. En løsning som samtidig sparer ressourcer i administrationen, fordi bogføring af transaktioner foretages automatisk. Randers Kommunes Betalingskort er vores bud. Der er allerede fem skoler, som har taget det nye kort i brug, og vi oplever en meget positiv respons,« siger Lars Sønderby, der er vicekommunaldirektør i Randers Kommune, i pressemeddelelsen.

Rismølleskolen er den første skole, som tog den nye løsning i brug. Siden er Tirsdalens Skole, Assentoftskolen, Korshøjskolen og senest Søndermarkskolen kommet til.

»Vi introducerede det nye kort midt i januar for forældrene, og de har virkelig taget godt imod det,« siger Pernille Skaaning Engamo, der er skoleleder på Rismølleskolen.

Løsningen fungerer på den måde, at man som forældre kan sætte penge på kortet og sætte et maksimum-beløb på dagens forbrug, så den enkelte elev selv kan købe for eksempel mad. Webshoppen kan samtidig bruges til at bestille mad hjemmefra eller for eksempel betale for klassefester.

Det er dermed et system, som gør det nemt for skole og forældre at håndtere betalinger – og systemet kan også anvendes til andre typer af institutioner.

Randers Kommunes Betalingskort er lavet i samarbejde med KMD. Perspektivet for den nye betalingsløsning er, at det kan tilbydes som betalingsløsning bredt set i Randers Kommune.

»Vi ser frem til at tilbyde løsningen til endnu flere skoler, og samtidig kan den nye betalingsløsning også bruges på mange andre institutioner og dermed blive et system med tilhørende betalingskort for hele kommunen,« siger Lars Sønderby.