Af Charlotte Broman Mølbæk, medlem af Folketinget for SF, bosiddende i Randers, og Marianne Bigum, medlem af Folketinget for SF og ordfører for generationsforureninger

Miljøministeren har meldt ud, at regeringen ikke kommer til at betale mere af regningen for miljøskandalen ved Nordic Waste i Ølst.

I SF mener vi, at regeringen er ved at løbe fra sine egne løfter, og at staten har et klart medansvar.

For det er på grund af mangelfuld national lovgivning, at Nordic Waste ser ud til at lykkes med at smutte fra regningen for miljøskaderne, og det skal staten tage ansvar for.

EU lavede nemlig i 2004 et direktiv, som burde have tvunget Nordic Waste til at betale, men de regler har den danske stat undladt at få ordentligt på plads i dansk lovgivning.

Det gjorde ondt at se pressemødet forleden, hvor det blev gjort klart, at Randers Kommune ser ind i en økonomi med blodrøde tal på bundlinjen, hvis ikke staten hjælper til. Det er dybt bekymrende for vores børn og vores ældre og for den kommunale velfærd i Randers.

Hvis ikke regeringen tager et større økonomisk medansvar for miljøkatastrofen, så svigter den dobbelt.

Første gang når den ikke sørger for at EU-lovgivningen indføres korrekt i dansk lov, og dernæst når den tørrer regningen for deres svigt af på børn og ældre i Randers Kommune.