Slotspladsens renovering ender med en ærgerlig situation for alle involverede. En rigtig øv-sag.

Af Kian Johansen, redaktør Din Avis

Fordi Slotspladsen endnu ikke står klar til sommeren, som lovet og forventet, ender café-ejeren Thomas Christensen med et ærgerligt valg.

Han aflyser planerne om at stille storskærm op på pladsen til 800 tilskuere. Her skulle han have vist EM-fodbold for borgerne i Randers.

Visning af EM på storskærm er i fare på kendt plads i Randers

I stedet ender det med 200 tilskuere og et meget mindre arrangement på Slotspladsen.

Det bliver ellers efterspurgt. Mange vil gerne opleve sommerens EM-kampe i fællesskab, og mange har ikke fået – eller taget – muligheden for at rejse til Tyskland for at se Danmarks landskampe i juni og juli.

Bag forsinkelserne ligger en række udfordringer, herunder heftigt snevejr, fund af skeletter og ændrede planer undervejs. Det har betydet, at kommunens forventede færdiggørelse af projektet er blevet skubbet flere gange.

Thomas Christensen siger, at hans e-mail korrespondance med TV2 er helt tydelig: han har fået lov til at vise EM for 800 tilskuere. Og det fik han for længe siden.

I forrige uge var der dog – meget forvirrende – udmeldinger fra TV2. Pludselig måtte ingen værtshusholdere vise EM i fodbold for mere end 200 personer. Men TV2 fastholder, at man gerne må søge om at vise det for 800 personer, hvis det er et ikke-kommercielt arrangement.

Nu står jeg forvirret tilbage. For måtte Thomas Christensen så stadig godt vise EM for 800 personer?

Måske var det alligevel held i uheld, at Slotspladsens manglende færdiggørelse stod i vejen for Thomas Christensens planer om EM-bold, når TV2 kan komme med så forvirrende udmeldinger.

Under alle omstændigheder finder vi ikke ud af det.

Takket være sne, skeletter og Slotsplads-roderi.