Region Midtjylland mener efter tilsyn og luftfotos, at DSH Recycling har forbrudt sig mod en dispensation.

Region Midtjylland har politianmeldt DSH Recycling A/S, som er søsterselskab til Nordic Waste, for at placere jord på områder, der ikke er givet tilladelse til.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Politianmeldelsen sker på baggrund af et nyligt tilsyn. Her fik regionen for første gang siden jordskreddet mulighed for at se det område, hvor der er givet dispensation fra jordforureningsloven.

Tilsynet og nye luftfotos viser ifølge regionen, at der er deponeret jord på et cirka tre hektar stort areal uden for det tilladte område.

Sagen »er egentlig meget klar«, siger Morten Bondgaard, der er kontorchef i Region Midtjyllands afdeling for jordforurening, til TV2 Østjylland.

»De har fået en dispensation, som de har forbrudt sig imod, og det er efter vores opfattelse så groft, at vi skrider direkte til politianmeldelse,« siger han.

I 2018 fik DSH Recycling A/S dispensation fra jordforureningslovens paragraf 52.

Dermed kunne virksomheden inden for et bestemt område placere ren eller lettere forurenet jord.

DSH har så lejet grunden ud til Nordic Waste, som har stået for det praktiske.

Det vides ifølge TV2 Østjylland ikke, om den jord, der angiveligt har været placeret på de ulovlige områder, har haft betydning for det store jordskred ved Ølst, som myndighederne – især Randers Kommune – har kæmpet med at få kontrol over siden i vinter.

/ritzau/