Efter vinterophold på land er 15 medlemmer af Bjørnebanden mandag 17. april begyndt på at klargøre Lillebjørn, så skibet kan søsættes inden første sejlads 12. maj.

Bjørnebanden består af erfarne frivillige med forskellig erhvervsbaggrund, men alle går på lige fod ind i arbejdet med det formål at vedligeholde skibet Lillebjørn. Allerede nu er der booket 49 sejladser til sæson 2023.

Lillebjørn blev bygget i 30’erne i Tyskland og blev angiveligt brugt af nazisterne under 2. verdenskrig i Sønderborg, hvorefter Randers Havn købte skibet i juli 1948. Herefter fik Lillebjørn en mere rolig tilværelse som arbejdsbåd i Randers Havn frem til 1990, hvor det blev besluttet at skrotte skibet.

Det satte ildsjæle i Randers en stopper for, og Foreningen til Lillebjørns Bevarelse blev dannet. Siden 1994 har skibet været en del af Randers Havn og tilbudt sejladser fra maj til slut september. I 2022 blev det til 102 sejladser med 1.500 gæster.

Udover medlemmer af Bjørnebanden står 12 skippere og 15 matroser klar med deres utrættelig indsats, når sæsonen starter og omkring 100 sejladser bliver gennemført.